Gratis poëzievoorstelling voor Zwolse ouderen

Zwolle – Waar zijn ze toch gebleven? De mooie gedichten van vroeger? De Gedichtenmakelaar stoft ze af en blaast ze nieuw leven in tijdens de poëzievoorstelling ‘Klassiekers van toen en nu’.

Op zaterdag 19 november wordt de voorstelling voor het eerst gegeven in Woon- zorgcentrum De Havezathe in Holtenbroek (Zwolle). De voorstelling begint om 14.30 uur in de theaterzaal. Dankzij een gift van de Gasthuizen is de voorstelling voor iedereen gratis toegankelijk. In 2012 zal de voorstelling ook in andere woon- zorgcentra in Zwolle te zien zijn, o.a. in De Venus. In de voorstelling gaan de dichters van de Gedichtenmakelaar samen met het publiek op een tijdreis langs de pareltjes uit de Nederlandse poëzie.

Provinciedichter Dick Schlüter neemt het publiek mee naar de spotgedichten uit de Tweede Wereldoorlog. Casper de Jong staat stil bij de watersnoodramp, Ferenc van Damme laat het publiek wederom kennis maken met dichters als Slauerhoff en Roland Holst. Marieke van Bolderen gaat met het publiek terug naar de kindertijd, de poesiealbums en de kinderversjes van nu. De voorstelling wordt muzikaal begeleid door Riemer van der Meulen op accordeon.

Nietsvermoedend

De Gedichtenmakelaar heeft één doel voor ogen: poëzie en het nietsvermoedende publiek met elkaar in contact brengen op onverwachte en vernieuwende wijze. De stichting is in februari 2011 opgericht door de Zwollenaren Marieke van Bolderen, Bas van Dishoeck en Ferenc van Damme. Zij vormen het bestuur van de Gedichtenmakelaar. De dichters Geke Mateboer, Casper de Jong, Hanneke Poelmans, Wim Schluter en provinciedichter Dick Schlüter hebben zich aangesloten bij het collectief.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over de Gedichtenmakelaar op www.gedichtenmakelaar.nl of op Twitter @DagDichters

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.