Stadsdialoog Zwolle armoedevrij!

Zwolle – Zwolle moet een stad zijn waarin iedere inwoner meetelt en meedoet, wat je inkomen ook is. Dat is het doel van Zwolle Armoedevrij!, waaraan verschillende organisaties in de stad werken. Sinds 2009 komen zij twee keer per jaar bij elkaar om de samenwerking op concrete punten te verbeteren. De eerstvolgende stadsdialoog vindt plaats op donderdag 24 november aanstaande.

De gemeente Zwolle heeft twee jaar terug een pact gesloten met ongeveer dertig maatschappelijke organisaties om samen te werken aan lokale armoedebestrijding. Inmiddels zijn meer organisaties aangehaakt, hebben er meerdere bijeenkomsten plaatsgevonden en is de samenwerking tussen verschillende organisaties versterkt. De stadsdialoog op 24 november staat in het teken van ‘De grenzen en mogelijkheden van eigen kracht’. Ook worden de resultaten gepresenteerd die behaald zijn in 2011.

De stadsdialoog vindt plaats van 9.00 tot 13.00 uur op het Stadhuis. Organisaties in Zwolle die een bijdrage willen leveren aan het terugdringen van armoede en sociale uitsluiting, zijn van harte welkom. Zij kunnen zich aanmelden via: c.kohnke-hof@zwolle.nl.

Wilt u meer informatie over de stadsdialoog? Neemt u dan contact op met Stichting CliP, Wilma Kuiper, via telefoonnummer 06 – 170 72 990 of e-mail, Wilma.Kuiper@stichtingclip.nl.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Laat ze maar beginnen met de klaplopers en bijstandtrekkers aan een baan te helpen en die ook daadwerkelijk te accepteren dan is de meeste armoede wel opgelost.En ook de gescheiden moeders die zoals ze zeggen thuis moeten zijn voor de kinderen aan het werk zetten voor een inkomen .Want kinderen kunnen tegenwoordig al met 4jaar op de kleuterschool.Er blijven nog veel te veel mensen bij de pakken neerzitten


    ⚠️ Meld

  2. Een moeilijk onderwerp lijkt me zo.
    Natuurlijk telt iedereen mee, ongeacht z’n inkomen maar het is nog steeds zo, “wie betaalt die bepaalt”
    En zolang in de armste wijken met Oud-en-Nieuw nog het meeste dure vuurwerk wordt afgestoken zou ik niet te snel met de geldbuidel zwaaien.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.