Dag van de duurzaamheid in het Ecodrome

Zwolle – Vrijdag 11 november is de derde landelijke Dag van de Duurzaamheid. Uiteraard doet Zwolle hier aan mee met een heel eigen en inspirerend programma. De hele dag zijn er in het Ecodrome en in Theater de Spiegel activiteiten op het gebied van duurzaamheid. ’s Middags start een feestelijke uitreiking waar gedeputeerde Theo Rietkerk en wethouder Erik Dannenberg bij aanwezig zijn.

Theo Rietkerk neemt het speciale Overijsselse Duurzame Dinsdag koffertje in ontvangst van Godelieve Wijffels, directeur Natuur en Milieu Overijssel. Ook dit jaar werden weer zoveel mogelijk duurzame ideeën verzameld. Alle ingediende ideeën zijn in het speciale Duurzame Dinsdag koffertje op 6 september aangeboden aan staatssecretaris Henk Bleker. Als tweede beste idee van Nederland kwam het Zwolse bedrijf HA Rental uit de bus.

Winnaars Electric Heroes
De campagne Electric Heroes, van de gemeente Zwolle en de Nederlandse Stichting Geluidshinder, promoot elektrische scooters onder jongeren van 15 tot en met 25 jaar. Elektrische scooters zijn stil, zuinig, snel en veel beter voor het milieu. Om jongeren ook zelf te laten ervaren hoe een elektrische scooter rijdt, hebben zij gedurende de campagne twee dagen lang zelf een scooter getest. Hun ervaring hebben zij op www.electric-heroes.nl geplaatst. In totaal zijn 24 filmpjes ingestuurd, waarop meer dan 2000 mensen hebben gestemd. Twee inzendingen worden tijdens Dag van de Duurzaamheid beloond met een elektrische scooter. Ook twee testrijders winnen een elektrische scooter. Wethouder Erik Dannenberg biedt de scooters aan de winnaars aan.

Duurzaamheid
Zowel de provincie Overijssel als de gemeente Zwolle maken werk van duurzaamheid. In het uitvoeringsprogramma "Investeren in duurzaam Overijssel" heeft de provincie verschillende acties uitgewerkt voor een duurzame ontwikkeling. De gemeente Zwolle heeft duurzaamheid sterk verankerd in het collegeakkoord. In Zwolle werken provincie en gemeente samen met instellingen, bedrijven en burgers aan de toekomst. Als overheid stimuleren we, verbinden we en geven we ruim baan aan innovatieve oplossingen die zorgen voor een stad in balans.

De dag van de duurzaamheid wordt georganiseerd door de gemeente Zwolle, de provincie Overijssel, Natuur en Milieu Overijssel, Agentschap NL, ROVA, Fris Groen en Duurzaam Zwolle. Het volledige programma vindt u op www.zwolle.nl onder uitgelicht en op www.duurzaamzwolle.nl.

Artikel delen: