Zwolle Wereldstad

Zwolle – Van 16 tot en met 19 november organiseert het COS-Overijssel voor de 5e keer ‘Zwolle Wereldstad’. Om dit kleurrijke en mondiale festival af te sluiten, vindt er 19 november een wereldmarkt plaats in de Grote of St. Michaëlskerk in Zwolle. Naast de wereldmarkt zijn er ook dansoptredens van o.a. Kreasi Seni en Huan le Hui.

Zaterdag 19 november wordt de Grote of St. Michaëlskerk omgebouwd tot een wereldmarkt, waar producten en informatie uit verschillende hoeken van de wereld te vinden zijn. Bij verschillende kramen worden de meest uiteenlopende producten aangeboden, zoals sieraden uit Afrika, mutsen uit Nepal, kleding uit Guatemala, wereldboeken en olielampen. In de meeste gevallen worden deze producten verkocht door kleinschalige (hulp)organisaties, en komt de opbrengst dus ten goede aan bijzondere initiatieven. De markt begint om 10.00 uur en eindigt om 17.00 uur en de entree is gratis.


Naast de wereldmarkt zijn er dansoptredens in het koor gedeelte van de Grote of St. Michaëlskerk. Zo is er om 12.00 uur een Capoeira demonstratie. Capoeira is een spel, vaak omschreven als een Braziliaanse vecht-dans. Om 13.00 uur laat de Chinese dansgroep Huan le Hui een sierlijke dans zien.

Om 14.00 uur komt dansgroep Ralda uit Raalte met vier groepen een mix van verschillende dansen showen. Kreasi Seni, een Indonesische dansgroep, zal om 15.00 uur het podium betreden. Zij laten een prachtige mix zien van dansen uit alle windstreken van Indonesië. Voor kinderen is er deze dag om 12.00, 13.30 en 15.00 uur de theatervoorstelling “De Voedselfabriek”. Het wereldcafé LizzBizz zorgt op deze dag voor koffie, thee en bijzondere drankjes. Kom dus kijken, winkelen en proeven op de wereldmarkt!

Artikel delen: