Programma intocht Sinterklaas Zwolle

Zwolle – Zaterdag 19 november is het weer zover, Sinterklaas komt dan met zijn gevolg aan in Zwolle. Om zijn komst te vieren vindt er een intocht in de binnenstad plaats, zodat de Sint net zoals voorgaande jaren alle kinderen kan begroeten. Daarnaast is er een leuk programma voor alle kinderen.

sint_1-1.jpg

Rond 12.30 uur legt de pakjesboot aan bij de Buitenkant, ter hoogte van De Tagrijn. Bij het Hopmanshuis wordt de Goedheiligman vervolgens namens de hele stad welkom geheten door de Loco-burgemeester van Zwolle, René de Heer en Louis van Daalen, voorzitter Citycentrum Zwolle. Na een hartelijke ontvangst vertrekt de Sint met zijn pieten voor een optocht door de binnenstad. Vanaf het Rodetorenplein wordt de optocht vervolgd via de Jufferenwal, de Kamperstraat, de Luttekestraat, de Voorstraat, de Melkmarkt, Grote Markt, Oude Vismarkt en het Gasthuisplein. Vervolgens gaat de route via de Ter Pelkwijkstraat, Kerkstraat, Diezerstraat, Grote Markt, Korte Ademhalingssteeg en Sassenstraat om te eindigen op het Bethlehemskerkplein.

Programma De Proosdij

De komst van de Sint wordt vervolgens goed gevierd met alle kinderen in De Proosdij. Hier is vanaf 13.00 uur een programma voor alle kinderen met diverse spelletjes en een springkussen op het plein voor De Proosdij. Medewerking wordt verleend door Kindercircus Pavarini, Klimschool Yosemite en Landstede. De kinderen die verblijven in de Isala Klinieken, locatie Sophia worden niet vergeten, rond 15.00 uur vertrekt Sinterklaas om ook hen met een bezoekje te vereren.

De jaarlijkse intocht van Sinterklaas wordt georganiseerd door winkeliersvereniging Citycentrum Zwolle. De uitvoering is in handen van de Werkgroep Handbal S.V. Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Ik hoop dat de Sint dit jaar eens weer met een lekkere ouderwetse stoomboot komt hoor, zoals het liedje ook zegt, zie ginds…….
    Ik vind die witte Tupperware loveboat maar niks voor een Sinterklaas.


    ⚠️ Meld

  2. ja helaas de sint is ook met de tijd meegegaan en heeft zijn stoombood bij de slopers neergezet net zoals z,n schimmeltje die nu in de pensioen zit.dus gaan we nu met z,n allen zingen zie ginds komt zijn jachtje uit spanje weer aan.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.