Zwols praoten en skrieven!

Zwolle – Op dinsdagavond 22 november geeft wethouder René de Heer het startsein voor de elfde Zwolse Taal & Cultuur Cursus. Deze cursus beslaat acht achtereenvolgende dinsdagavonden, met de kerstvakantie als onderbreking, en wordt gehouden van 19.30 tot 21.30 uur in het Deltion College aan de Bagijnesingel in Zwolle. Ook deze keer is Minke Kraijer de docent en wordt de cursus georganiseerd door de IJsselacademie in samenwerking met het Deltion College. Deelnamekosten zijn € 57,50 inclusief koffie/thee en cursusmap.

15-02-2011_groot_zwols_dictee_3.jpg

De eerste helft van iedere lesavond wordt besteed aan de Zwolse taal, de andere helft aan cultuur. Gastdocenten voor het laatstgenoemde onderdeel zijn: Philomène Bloemhoff: streektaal in het algemeen; Pier Karenbeld: geschiedenis van Spoolde, met beeldmateriaal; Marcel Overbeek: industrieel erfgoed, met beeldmateriaal; Bert de Vries: het Historisch Centrum Overijssel; Wim Huijsmans: over achternamen; Aranka Wijnbeek: het Drostenhuis, met rondleiding; Albert Veld: over vestingen met beeldmateriaal, gecombineerd met op een aparte datum een stadswandeling met deze stadsgids; Paul Harmens: de Tweede Wereldoorlog, met beeldmateriaal.

Aanstaande cursisten kunnen zich opgeven bij de IJsselacademie, tijdens kantooruren (038) 3315235, of bij Minke Kraijer (038) 4652301, of mailen naar: abartelds@ijsselacademie.nl / minkekraijer@hetnet.nl.

Artikel delen: