Zwolle krijgt NBB Basketball Academy

Zwolle – Woensdagavond heeft het CSE de status van NBB Basketball Academy gekregen. Dit is een keurmerk van de NBB en het CSE is de tweede basketbalopleiding in Nederland die het keurmerk heeft gekregen. Eerder dit jaar heeft Weert hem al ontvangen. Net als in Weert gaat het in Zwolle om een NBB Basketball Academy in oprichting, die zal worden omgezet in een officiële status als de basketbalopleiding van het Centre for Sports & Education (CSE) aan alle door de NBB en NOC*NSF gestelde voorwaarden voor Regionale Talenten Centra blijft voldoen.

landstede_academy_zwolle_1_van_1.jpg

In Zwolle worden al een aantal jaren basketbaltalenten opgeleid aan het CSE, waar nauw wordt samengewerkt met de o.a. de lokale club Landstede Basketbal/ ZAC. De jonge basketballers en basketbalsters met ambities om als topsporter te slagen, combineren bij het CSE een topsportopleiding met basis-, voortgezet of middelbaar beroepsonderwijs. Adriaan van Bergen, manager basketbal bij het CSE, is blij dat Zwolle een NBB Basketball Academy wordt. “Dit is een bekroning voor drie jaar hard werken.We hebben nu al 300 honderd leerlingen, waaronder 80 basketballers, die een topsportopleiding met onderwijs kunnen combineren. Dat is iets om met z’n allen enorm trots op te zijn. Ik ben dankbaar naar de school toe, en vooral naar de leerkrachten die sportminded zijn en begrijpen dat een leerling een les op een ander moment moet inhalen, omdat een training of een belangrijke wedstrijd even voor gaat. Meer dan lof daarvoor.”

De NBB Basketball Academies zijn noodzakelijk voor het verhogen van het aantal trainingsuren en de maximale ontwikkeling van het talent. Dat is hard nodig want de topsportambitie van het Nederlandse Basketbal is om medio 2016 met de nationale teams te behoren tot de top van Europa en met de vrouwen zelfs deel te nemen aan de Olympische Spelen.

Artikel delen: