Nieuwe kansen voor de Hanze

Zwolle – Woensdag vond in Hanzestad Kampen het eerste Hanzesymposium plaats, georganiseerd door IJsseldelta Marketing in samenwerking met de drie Hanzesteden uit de IJsseldelta: Kampen, Zwolle en Hasselt. Alle Hanzesteden van Nederland werden uitgenodigd om een kijkje te komen nemen in de stad en samen te brainstormen over nieuwe kansen voor de Hanze. Aan het einde van de dag kon geconstateerd worden dat de Hanze een sterk thema is, waar nog veel meer uit te halen valt in samenwerking met elkaar.

Hanzesteden maken te weinig gebruik van hun rijke handelshistorie. Dat stelt wethouder Pieter Treep van Kampen. Vandaar het initiatief vanuit deze Kamper wethouder om vertegenwoordigers van alle Hanzesteden uit te nodigen om daar over door te praten tijdens het Hanzesymposium. Woensdag was het zover, met een opkomst van zeker veertien Hanzesteden werd het voltallige gezelschap ontvangen op het stadhuis van Kampen. De gasten werden verwelkomd door Ridder Dolf, de middeleeuwse stadsridder van Kampen. Wethouder Pieter Treep leidde de dag in, waarna alle aanwezigen onder leiding van Ridder Dolf op ontdekkingstocht zijn gegaan in de stad. Jaarlijks Hanzesymposium

Bij de Stadsgehoorzaal aangekomen wachtte een lezing van Dirk Nijdam, directeur van Marketing Groningen, over citymarketing en nieuwe kansen voor de Hanze. Daarna konden de aanwezigen zelf aan de slag met een brainstormsessie door IDKR8, waarin zij uitgedaagd werden om na te denken over de toekomst van de Hanze. Voorlopige uitkomst is in elk geval al, dat dit Hanzesymposium jaarlijks georganiseerd gaat worden vanuit telkens een andere Hanzestad. Daarnaast borrelden diverse ideeën op voor samenwerking met als hoofdthema de Hanze. De dag werd feestelijk afgesloten met een middeleeuws Hanzediner op de Koggewerf.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Was ooit bij de Hanzefeesten in Osnabrùck, dat was groots en professioneel opgezet. Ging daar naar toe met de bus van de Swollenaer, vanuit Kampen georganiseerd.
    Wellicht heeft Uitgeverij De Brug daar nog documentatie over. NDR was aanwezig en maakte een kanjer van een amusementsprogramma….
    Beide mogen als voorbeeld gelden!
    Vrgr


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.