VV Berkum wordt duurzame vereniging

Zwolle – VV Berkum gaat op zaterdag 12 november officieel van start met het project ‘De duurzame vereniging’. De Overijsselse gedeputeerde Theo Rietkerk en de Zwolse wethouder Erik Dannenberg verrichten in het clubhuis van Berkum op symbolische wijze de opening.

De Zwolse voetbalvereniging wil aantonen dat ook sportclubs fors op energie en dus CO2 kunnen besparen. Samen met de provincie, de gemeente en sponsoren wordt een voorbeeldproject voor sportverenigingen opgezet. De Energiewacht Groep is hoofdsponsor van deze primeur voor Zwolle en verre omstreken, die door de KNVB en NOC*NSF op de voet zal worden gevolgd. Het project is inmiddels gestart met een energiescan en vervolgens staan er maatregelen op stapel op het gebied van vloerisolatie, het gebruik van zonne-energie voor warm water en verlichting en wordt er onderzoek gedaan naar een zuiniger gebruik van de (veld)verlichting. Ook de vraag “Hoe rol je dit project uit naar andere verenigingen?” wordt beantwoord. Deze week wordt direct begonnen met de eerste maatregelen. Met vier op het tribunedak te plaatsen zonneboilers verwacht Berkum 40 procent te besparen van de energie die nodig is voor warm water. De boilers worden verwarmd door zonnespiegels en dienen als voorverwarming voor de bestaande grote boiler. Ook op het clubhuis komen er zonnepanelen.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Het eerste krijgt al wekelijks de spreekwoordelijke koude douche. Ik denk niet dat die boilers er verandering in gaan brengen.
    De overige douches zijn in de winter koud en in de zomer te heet. als dat ook nog eens effectief aangepakt gaat worden…


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.