Zwolse Karin Vrielink schrijft Ilias in Maggelspace

Zwolle – Op 11 november verschijnt deel 1 van kinderboekenserie Ilias in Maggelspace, De Maggia. De serie wordt geschreven door de Zwolse auteur Karin Vrielink, die januari dit jaar nog de winnares werd van de Belgische kinderboekenprijs John Flandersprijs-Averbode. Vrielink wil nu ook de leesharten van Nederlandse kinderen veroveren en zette hierin een belangrijke stap toen ze juni dit jaar voor haar kinderboekenserie een contract sloot met de Amsterdamse uitgeverij De Graveinse Abeel.

ilias.jpg

In het eerste deel wordt de dertienjarige Ilias zijn laptop in gezogen, nadat hij in de MSN messenger op de link test.mag klikt. Hij belandt in Maggelspace, de digitale wereld achter het internet met grote gelijkenissen naar onze analoge wereld. Samen met de vriendelijke maggel Mack, een digitaal wezen met springveren in plaats van benen, gaat hij op zoek naar het zwarte gat waar Ilias uit is gekomen. Er zijn echter ook gevaren. De criminele Don Maggio bedenkt een plan om Ilias gevangen te nemen en losgeld te vragen. En dan is er de baas van Maggelspace, oppermaggel Obill, die Ilias wil gebruiken voor geheim onderzoek. Ilias probeert samen met Mack de weg naar huis te vinden, maar als hij te lang in Maggelspace blijft, wordt hij zelf te digitaal om nog naar huis te kunnen.

Vrielink put haar inspiratie uit haar werkzaamheden in de ICT. Ze is opgegroeid in het internettijdperk en vond dat ze daar iets mee moest doen. Het boek bevat een stiekeme voorlichting over de leuke kanten en gevaren van het internet. Dat komt vooral tot uiting in de delen die nog komen. Onder andere loverboys, gameverslaving en virussen komen daarin aan bod. De kleurrijke illustraties in het kinderboek zijn van Karin Vrielink haar lievelingstante, Kini Vrielink. Toen zij in een Gronings café zat te tekenen vroeg iemand haar: ‘wat maggel jij daar nou?’ Daar is de naam Maggelspace uit ontstaan.

Het eerste deel is voorzien van een voorwoord van niemand minder dan Remco Pijpers, de directeur van de Stichting Mijn Kind Online, die concludeert: ‘Ilias in Maggelspace gaat over de leuke en minder leuke kanten van het internet. Het is een razend spannend verhaal dat ik – als internetdeskundige – met veel plezier gelezen heb.’

Ilias in Maggelspace deel 1 – De Maggia is vanaf 11 november bij elke (internet)boekhandel te verkrijgen en vooral geschikt voor kinderen van 9 -12 jaar. Op Youtube staat geheel in de geest van de serie een digitale booktrailer: http://www.youtube.com/watch?v=zaZ-4dDLo-g .

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Weblog Zwolle dank voor het plaatsen en Linda dank voor je leuke reactie 🙂 En ik durf op basis van de reacties op de eerdere door mijzelf uitgegeven versie wel te beloven dat kinderen het geweldig vinden! (en ouders trouwens ook ;))


  ⚠️ Meld

 2. Hallo Karin,
  Ik werd getipt door je stiefbroertje Zoë en als boekhandelaar heb ik natuurlijk even kritisch gekeken. Het ziet er super uit! Het verhaal is helemaal van deze tijd, de kaft spreekt kinderen aan, kortom complimenten!!
  Janny
  Het boekenmeisje


  ⚠️ Meld

 3. Hai Janny,
  Dank voor je compliment! 🙂
  Zoe had me al verteld dat hij enthousiast over Maggelspace had gepraat met jou. Tis een lieverd 🙂
  Ik ben benieuwd of het goed gaat verkopen, laat het me vooral weten! Wie weet kunnen we een keer leuke sessie in de winkel organiseren met mij en mijn tante?
  Hartelijke groet,
  Karin


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.