Studenten aan het werk in mooiste hotels

Zwolle – Studenten van Landstede MBO gaan, vanaf dit schooljaar aan het werk in de mooiste hotels van Nederland. Hier kunnen studenten terecht om praktijkervaring op te doen in een inspirerende leeromgeving. Dit in het kader van een nieuwe opleiding Hotel-, Congres-, Evenementenmanagement waarbij ze vier jaar lang, vier dagen per week werken en 1 dag naar school gaan.

ondertekening_hecm.jpg
Eigen foto
Vlnr: Thea Liebrand (Landstede), Anton Hassing (HECM Noord Nederland) Annerose Boers, Ben Baar (Landstede) en Henk Dobben (Equipe) .

In verschillende regio’s krijgen ze een plaats bij hotels. Uniek is dat er tijdens de opleiding een baangarantie wordt gegeven. Donderdagmorgen werd de samenwerking met hotels in de regio Zwolle bekrachtigd. Dat de opleiding aanslaat blijkt uit de voorlopige cijfers: 30 studenten zijn in september begonnen en inmiddels aan de slag bij gerenommeerde. In Midden-Nederland zijn dat er 80. De vraag vanuit de bedrijven voor het komend schooljaar is groeiende. Tijdens de opleiding krijgen de studenten de mogelijkheid om het leermeesterdiploma, wijncertificaat, bedrijfshulpverlening en een onderdeel sociale hygiëne te behalen.

ROC Midden Nederland en het bedrijfsleven, vertegenwoordigd door Anton Hassing, hebben in co-creatie de opleiding ontwikkeld. Voor Noord Nederland werken ROC Midden Nederland en Landstede intensief samen om de opleiding ook hier op te zetten. Hassing constateerde onder andere dat er een grote behoefte is aan kwaliteit en kwantiteit op dit gebied. ‘Op korte termijn is er aanwas van studenten nodig, op langere termijn versterking van het middenkader.’

De nieuwe opleiding

Studenten worden opgeleid als operationeel leidinggevende. Ze werken in de hotel-, restaurant-, en congresbranche. Gastvrijheid en vakmanschap zijn van belang en studenten doen er alles aan om (internationale) gasten tevreden te stellen. Studenten waarvan verwacht wordt dat ze geschikt zijn voor deze opleiding worden gekenmerkt als flexibel, doortastend, energiek en dienstverlenend. De studenten zijn representatief en maken gemakkelijk contact op een prettige en correcte manier met anderen. In de provincies Drenthe, Friesland, Gelderland, Groningen en Overijssel zijn ruim 55 organisaties waar de studenten van Landstede terecht kunnen. Dit varieert van hotels en restaurants tot theaters.

Tijdens de bijeenkomst, aanstaande donderdag in Zwolle, gaan we deze samenwerking tussen de bedrijven en Landstede bekrachtigen. Dit wordt gedaan bij brasserie Equipe in Zwolle. Vertegenwoordigers van de deelnemende organisaties en Landstede zijn aanwezig om uw vragen te beantwoorden. De pers en overige geintereerden zijn van harte welkom.

Betrokken bedrijven in de regio Zwolle zijn voorlopig: Equipe, Henk Dobben en Mercure Zwolle, Pieter Heemskerk.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.