Voorkom bladhopen

Zwolle – Voor de één een pracht, voor de ander overlast ten top: het bladafval! De herfst is nu echt begonnen en dat betekent dat de bomen hun blad weer verliezen. De gemeente is verantwoordelijk voor het verwijderen van het bladafval op de openbare weg. Dit wordt gedaan door ROVA met de inzet van bladblazers en veegwagens. Daarnaast wordt op plaatsen waar veel grote bomen staan het blad ook van de gazons gehaald. Het blad wordt later tot compost verwerkt voor de Zwolse parken en plantsoenen.

03-11-2011_weerfoto_turfmarkt_.jpg

In een aantal straten waar veel bomen staan, wordt het blad van de gazons gehaald door een speciale machine die het blad opzuigt. Omdat bladhopen de werking van de machine bemoeilijken, is het belangrijk dat de bladeren verspreid in de bermen liggen. U helpt de gemeente bij het verwijderen van het bladafval in uw omgeving door bladhopen te voorkomen. Het tuinafval levert bovendien problemen op voor de machines. Veeg daarom slechts het blad dat afkomstig is van de gemeentebomen die langs de kant van uw straat of uw wijk staan. In de bijgevoegde planning is te zien wanneer het afgevallen blad in de straten van het gazon wordt verwijderd. Door weersomstandigheden kan de planning iets naar voren of naar achter verschuiven.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik mis bij de planning in Zuid het v.d. Heydenpad. Een fietspad waar altijd veel blad ligt en dus glad wordt. Hoop dat ze deze wel meenemen. Staat niet in de planning.


    ⚠️ Meld

  2. Gebruik eens een bezem bij het bijeen vegen van de bladeren.
    Een bezem doet het altijd. En maakt niet zo’n teringherrie, zoals die blad blazers/zuigers.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.