Het weer: koude oostenwind

Zwolle – Vrijdag begint de dag op verschillende plaatsen met nevel en laaghangende bewolking. Vanuit het oosten breekt steeds vaker de zon door en ’s middags is het op veel plaatsen vrij zonnig. Het wordt 7 graden in het noorden tot 11-12 in het zuiden. Daarbij staat een matige tot vrij krachtige oostenwind, die het voor het gevoel koud maakt. Op de Wadden neemt de wind later toe naar krachtig, windkracht 6.

20-11-2011_weerfoto__thorbeckegracht_.jpg
Thorbeckegracht

Zaterdag start de dag helder en fris. Vooral in de ochtend is het vrij zonnig, in de middag raakt het vanuit het westen bewolkt. Sint houdt het overigens bij de intocht in Nederland droog; regen wordt niet verwacht. De stroming draait meer naar het zuiden en daarmee stroomt er tijdelijk zachtere lucht het land in. Hierdoor wordt het in het zuiden 13-14 graden. In het noorden blijft het kwik bij 10 graden steken. Zondag belooft ook weer een rustige en droge najaarsdag te worden. Er is ruimte voor de zon, al komt er ook bewolking voor. Het wordt gemiddeld 12 graden.

De dagen daarna wordt de stroming weer oostelijk, waarmee koudere lucht Nederland bereikt. Overdag blijft het kwik bij 9 graden steken, in de nacht is kans op lichte vorst. De aanwezige hogedrukinvloeden zorgen wel voor droog weer.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.