Start Sintercity-Express op station Zwolle

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer kruipt zondagochtend 13 november even in de rol van conducteur voor een bijzonder initiatief. De Zwolse burgervader geeft dan het vertreksein voor de Sintercity-Express, een speciale trein die zondag in feestelijke stemming vele honderden kinderen uit opvangcentra naar Rotterdam brengt voor een groot Sinterklaasfeest.

De gemeente Zwolle draagt graag bij aan het welslagen van de dag. Zwolle is een van de twee vertrekplaatsen van een Sintercity-Express naar Rotterdam – met diverse tussenstops op tussengelegen stations. Ook vanuit Roermond vertrekt een speciale trein naar Rotterdam, waar Sinterklaas de kinderen ontvangt voor een knallend feest. De verwachting is dat in totaal zo’n 500 kinderen deelnemen aan het evenement, begeleid door zo’n 200 zwarte pieten. Op het Zwolse NS-station vertrekt de Sintercity-Express rond 8.30 uur. Burgemeester Henk Jan Meijer zal samen met zanger Dinand Woesthoff van de popformatie Kane net voor vertrek, vanaf ongeveer 8.10 uur, de kinderen uitgeleide doen. Meijer: “De kinderen die zondag in de schijnwerpers staan krijgen van Sinterklaas en zijn Pieten alle aandacht die zij verdienen. Het bewijst dat er mooie dingen tot stand kunnen komen als mensen hun krachten bundelen.”

De Sintercity-Express is een initiatief van de Stichting Sinterklaas Rijnmond en de Guusje Nederhorst Foundation, in samenwerking met de NS en de SS Rotterdam. Dinand Woesthoff is ambassadeur van de Guusje Nederhorst Foundation.

Artikel delen: