Landstede genomineerd voor Schoolkantine 2011

Zwolle – De schoolkantine van Landstede Dokterspad in Zwolle is genomineerd voor de Schoolkantine Award 2011 van het Voedingscentrum. Samen met nog vijf andere scholen strijdt het Dokterspad op 12 december 2011 in Den Haag om de award. De verbouwde locatie van Landstede gebruikt in de kantine de Sligro-formule Breakpoint, die gericht is op gezonde voeding op scholen.

schoolkantine.jpg

De Schoolkantine Award is de opvolger van de Stimuleringsprijs De Gezonde Schoolkantine. Deze prijs is drie keer uitgereikt. Voor de Schoolkantine Award hebben zich ruim 130 scholen aangemeld. Landstede zit nu bij de zes finalisten. Een belangrijke aanleiding voor deze wedstrijd is dat het aantal kinderen met overgewicht de laatste jaren explosief is gestegen. Ruim 15% van de kinderen en jongeren in Nederland lijden aan overgewicht. In 2009 heeft de Tweede Kamer de motie ‘Alle schoolkantines gezond in 2015’ aangenomen. In deze motie staat als doel dat alle scholen in Nederland in 2015 een gezond aanbod moeten hebben.

Breakpoint

De schoolkantine van Landstede Dokterspad hanteert een verantwoord assortiment. Naast het gezonde basisassortiment wisselt het menu met enige regelmaat. Alle producten worden vers en trendy gepresenteerd. Breakpoint houdt vast aan het alom bekende fenomeen ‘de schijf van vijf’, aangevuld met extra producten. De producten worden ondergebracht in foodconcepts: Healthy Snack staat voor salades, shakes en sappen, Energy Break staat voor wraps, sandwiches en broodjes en Snack Break staat voor panini’s met bijvoorbeeld mozzarella en tomaat. Frituren is uit den boze binnen de Sligro-formule.

Symposium en uitreiking

Op 12 december vindt in Den Haag een symposium plaats onder leiding van BN-er Angela Groothuizen. Tijdens dit symposium reikt GroenLinks politicus Tofik Dibi de Schoolkantine Award uit. De leerlingen en studenten van genomineerde scholen mogen deelnemen aan een kookworkshop van Pierre Wind. Kijk voor meer informatie op www.degezondeschoolkantine.nl.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. “De producten worden ondergebracht in foodconcepts: Healthy Snack staat voor salades, shakes en sappen, Energy Break staat voor wraps, sandwiches en broodjes en Snack Break staat voor panini??s met bijvoorbeeld mozzarella en tomaat.”

  Allemaal gebakken lucht. Ben wel benieuwd naar de verkoopprijzen, en hoeveel % van de studenten hier gebruik van maken in deze tijd van reces.


  ⚠️ Meld

 2. Ik probeer me even voor te stellen dat een leerling zo’n complete ananas afrekent en daarna gaat oppeuzelen. Toch wil het niet helemaal lukken om me dat in te beelden.


  ⚠️ Meld

 3. Tja, zolang dat ding niet vergupt, kan het later altijd nog in een salade voor hen klaargemaakt worden en is het voor die tijd een mooie versiering van de leuke display!
  Ieder mens is gevoelig voor een mooie presentatie. Noem het gebakken lucht, maar het werkt wel! Hopelijk ook voor deze studenten, want dat zou natuurlijk mooi zijn: iedereen heeft er baat bij dat we een gezonde leefstijl ontwikkelen!

  Ik blijf erbij: ik wil ook zo’n kantine! 😀


  ⚠️ Meld

 4. Zien doet verkopen, natuurlijk. En alle frituur de kantines uit!
  Prijswinnend concept bedacht. Helemaal fijn.
  Maar nu de praktijk (Wilbert en de ananas). En tegen welke prijs.,


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.