Controle op aanbieden vuilniszakken in Assendorp

Medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving gaan de komende maanden in de wijk Assendorp extra toezicht houden op het aanbieden van vuilniszakken. Te vroeg aangeboden huisvuilzakken vormen namelijk een bron van ergernis en van gevaar. In de huisvuilzakken zitten bijvoorbeeld scherpe materialen zoals glas, de zakken stinken en het afval kan op de openbare weg terecht komen waardoor omgeving vervuild raakt.

Bij de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente Zwolle komen regelmatig klachten binnen over het te vroeg aanbieden van huisvuilzakken. Huisvuilzakken die te vroeg worden aangeboden worden apart afgevoerd. De extra kosten die hiervoor gemaakt worden zullen in rekening worden gebracht bij de overtreders. De aanbiedregels zijn door het College wettelijk vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening Zwolle en de Gemeentelijke Afvalstoffen Verordening en aan alle bewoners van Zwolle bekend gemaakt in de huisvuilkalender. Om overlast door te vroeg aanbieden tegen te gaan is in de gemeente Zwolle geregeld dat huisvuilzakken uitsluitend op de dag van inzameling tussen 05.00 uur en 08.00 uur buiten mogen worden gezet. De inzameldag voor Assendorp is woensdag.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Je zal maar vanwege je werk of andere bezigheden de nacht daarvoor laat thuis komen en dus laat naar bed gaan, dan moet je voor het buiten zetten van de vuilniszak je nachtrust onderbreken of eerder opstaan als je dat op een legaal moment wilt doen. >:( Dan is het toch niet meer dan logisch dat je het ’s nachts of de avond ervoor al doet.


    Maak melding

  2. Ik vraag me af of controleurs van de afdeling toezicht en handhaving al om 05.00 uur door de straten van assendorp gaan struinen….

    die blijven denk ik ook liever nog eventjes liggen….. 😛


    Maak melding

Reageer