Prins Poets is de nieuwe stadsprins van Sassendonk

Zwolle – Prins Poets I is de nieuwe Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk. De prins kwam vrijdagavond op de 11e van de 11e van het jaar 2011 om precies 23.11 uur in de WRZV-hallen uit het eileuversnest op de zittingsavond van de carnavalsvereniging De Eileuvers. Zijn adjudanten voor het komend seizoen, waar Sassendonk haar 55-jarig jubileum gaat vieren, zijn het duo Marcel van Amen en Jacco Vonhof, alias Spik en Span.

prins_poets.jpg
De stadsprins en zijn adjudanten in nieuwe kleding gestoken…

Prins Poets I is in het dagelijks leven Hans Paul Visscher, directeur/eigenaar van Wecovi. Verder is de nieuwe prins de vader van 3 zoons, getrouwd met Danielle, houdt van hardlopen, golf, reizen, auto’s en wintersport. De leus van het drietal luidt: Schoon Sassendonk met Prins Poets I. Men zette inmiddels het voltallige Vorstendom aan het ramen lappen, door na de uitverkiezing midden in de nacht de huizen van de voormalige Stadsprinsen met eieren te bekogelen. De nieuwe prins en zijn adjudanten presenteren zich al gelijk goed in de Sociale Media en via een carnavalsnummer op You Tube met de titel ‘Mien sop is op’.

Hans Paul Visscher is in het dagelijks leven directeur van het bedrijf Wecovi, leverancier van professionele schoonmaakartikelen en welkomstgeschenken voor de recreatiebranche. Het bedrijf, dat eerder dit jaar het 40-jarig jubileum vierde, werd gesticht door de vader van de nieuwe Prins en bekende Zwollenaar Freddy Visscher en is te vinden op de Zwolse Marslanden. Adjudant Jacco Vonhof begon zijn carrière met een ladder en een oude bestelwagen als glazenwasser om die activiteit vervolgens uit te bouwen tot een schoonmaakbedrijf met ruim 800 medewerkers. Adjudant Marcel van Amen tenslotte is directeur van Ewepo Reinigingssystemen in Zwolle, leverancier van reinigingsmiddelen, – materialen en – machines. Dat het drietal de dagelijkse boterham verdient in de schoonmaakbranche is terug te vinden in hun namen tijdens carnaval Prins Poets I en zijn adjudanten Spik (Jacco Vonhof) en Span (Marcel van Amen).

Hans Paul Visscher is geboren en getogen in Zwolle, Marcel van Amen werd in Den Haag geboren, maar groeide op in Zwolle. Jacco Vonhof is afkomstig uit Enschede. Hij is als enige ook minder bekend met het carnaval. De nieuwe Prins en adjudant Span kennen het Sassendonkse carnaval door en door. Zij waren beiden geruime tijd lid van de Mommerië, het gezelschap dat elk jaar o.m. het bekende carnavalsconcert in theater de Spiegel organiseert. Daarnaast zijn zij betrokken bij de organisatie van de Sassendonkse Heerenzitting, waarvan de nieuwe Stadsprins zelfs voorzitter is. Een functie die hij blijft bekleden. Jacco Vonhof is in de stad o.m. bekend als voorzitter van de Stichting Ballonspektakel Zwolle, het jaarlijkse luchtballonnen evenement in park de Wezenlanden.

De nieuwe Stads – en Eileuverprins is gehuwd met Daniëlle Berse en zij hebben drie kinderen, Jacco Vonhof is gehuwd met Linda Nollet, zij hebben 2 kinderen, terwijl Marcel van Amen getrouwd is met Jacqueline van den Bosch, ook zij hebben 2 kinderen.

Hans Paul Visscher is de vijfde jubileumprins van de Eileuvers. Hij trad aan bij de start van het 55-jarig jubileum van de grootste en oudste na-oorlogse Zwolse carnavalsvereniging.
Prins Poets is te volgen op Twitter (www.twitter.com/PrinsPoets @PrinsPoets) Facebook (www.facebook.com/PrinsPoets) en www.PrinsPoets.nl.

Prins Poets de Eerste | Graaf van Diezer tot het Ackermaalsbos Hoog Zuthem | Ridder in de orde van de vliegende poetsdoek tot de geruwde dweil | Commandeur van de green en het ruime sop | Vaandeldrager van de harde bazen | Grootmeester ener Zitting en Vrijheer van de Mômmerië | Beschermheer van menige heerlijkheden en Gelagkamers in gastvrij Sassendonk | En bij de gratie van de zotheid en de dwaasheid Prins der Eileuvers en Stadsprins van Sassendonk.
Artikel delen:
Reacties 10
 1. Origineel, zeg!

  Wat maakt het nou uit dat er een adjudant eens wat minder van het carnaval weet? Is toch leuk dat hij zich er in elk geval in wil verdiepen en wie weet is het wel een feestneus in de dop!
  Veel plezier met z’n drieën!


  Maak melding

 2. prachtig stel toch voor een belangrijk en druk jaar.er is altijd wel wat te zeuren ,die Jacco loopt straks voorop een jongen als hij die als hij ergens aan begint het ook goed wil doen.Veel succes heren.


  Maak melding

 3. Ik had ook zo’n adjudant die nog nooit carnaval gevierd had namelijk Fred Zwiggelaar (adjudant HD). Hij en daarmee zijn hele familie zijn nu niet meer weg te denken szijoveral bij. En dan heb ik het over ECHT carnaval vieren. Heb de stellige overtuiging dat het met Jacco ook gaat gebeuren.


  Maak melding

Reageer