Prins Toppie voert jubilerende Deurzakkers aan

Zwolle – Vrijdasgavond om “11 over 11” werd verassend genoeg niet een van de 5 genomoineerde twitteraars, maar Raad van 11 lid Robert Jan Top, bijnaam Toppie, de “aangewezen” 44e Hoogheid van de jubilerende vereniging cv De Deurzakkers die deze avond resideerde in Timeless. Prins Toppie de 44e zal worden bijgestaan door zijn vriendin Jolanda en schaduw Halima.

toppie.jpg

Eerder op de avond moest er natuurlijk nog wel afscheid genomen worden van Prins Pim II, en als de vorsten van de Deurzakkers weer eens wat bedenk. Een van de laatste acties van Prins Pim II was het installeren van 2 dames, Gerda en Astrid, in de Rv11 om ook die weer compleet te maken. Na de officiële plichtplegingen werden Prins Pim en zijn adjes Jan en Wout omgekleed in een officieel SVI tenue. Prins Pim II had wel eens moeite om alle afspraken met de Deurzakkers na te komen door zijn overvolle agenda.

Naast soms voetballen natuurlijk een potje Golf, een partijtje Tennis moest hij ook nog werken en tsja ook een beetje tijd besteden aan het meisje, dus prioriteiten stellen! Na te hebben laten zien hoe “goed” hij was in de diverse sporten, lichtelijk aangepast aan de omgeving, werd hij geboeid meegesleept door Angelique, prioriteit 1 voorlopig want waar de sleutel is…??? Daarna begint het wachten op de nieuwe Hoogheid! De korte periode zonder Hoogheid wordt gezellig ingevuld met muziek van DJ Richard en blaaskapel That’s All.

Tegen 11 over 11 gaan de lichten op donker, de spot gaat aan en de muziek wordt gestart! 2 mysterieuze gedaanten met grote trommels komen Timeless binnen en bewegen richting het podium onder spectaculaire klanken, en gevolgd door de spot. Eenmaal aangekomen worden door de ceremoniemeester de Twitteraars naar voren geroepen, een voor en vallen ze af, Marinus II, Hendrik-III, Arno-II, Harmen-II, als laatste staat Prins Time-II….geroffel klinkt…hoe gaat de nieuwe Hoogheid heten…

De Deurzakkers lieten samen met alle bezoekende verenigingen zien het feesten na het “zomerreces” niet verleerd te zijn, het is ook net als fietsen niet dan? Zo tegen elven is het dan zover, Hoogheid Pim II wordt opgenomen in het Vorstendom, maar even daarvoor is Edwin Vennik onderscheiden door voorzitter Marinus Roijakkers met de Zilveren Deur! Edwin is al sinds 1997 sponsor betrokken bij de jubilerende vereniging. Natuurlijk als 30e Hoogheid maar ook als actief bestuurslid, zijn 2e zittingsperiode van 3 jaar zit er na dit seizoen op.

De verassing is compleet als Toppie de 44e de aangewezen Hoogheid van cv De Deurzakkers is in het jaar van het 44 jarig bestaan. De versierselen worden omgehangen en de staf overhandigd waarna de Prins Toppie de 44e zijn proclamatie voorleest en zijn adjudanten bekend maakt. Prins Toppie de 44e is in het dagelijks leven de 34 jarige Robert Jan Top die werkzaam is als procesbegeleider bij Scania in Zwolle. Hij woont gezellig met zijn vriendin Jolanda, inderdaad ook zijn adje, en zijn 3 jarige dochter Amy-Linn in Zwolle zuid.

Adje Jolanda is de vriendin van Prins Toppie de 44e (moeder van Amy-Linn) en is al 33 jaar een echte blauwvinger die in Wijhe bij Stegeman werkt. Halima (partner van Edwin) was zoals Prins Toppie de 44e zegt zijn schaduw, nu in de functie van adjudant kan ze het helemaal waar maken. Halima die oorspronkelijk uit het “Lampegat” komt is sinds 1986 een Zwollenaar is probleemloos overgeschakeld naar “Sassendonker” en geniet van het gezellige stappen!

De leus: Met alle Deurzakkers op de dansvloer heeft Prins Toppie geen geouwehoer !! beloofd het weer een mooi seizoen te worden, 44 jaar cv De Deurzakkers in 55 jaar Sassendonk.. Samen met DJ Richard en That’s All, werd al snel de polonaise ingezet op het opkomstlied ” Het is weer Toppie – Alex West ” en natuurlijk was het snel na alle felicitaties een groot knalfeest tot in de vroege uurtjes, zoals gebruikelijk bij de Deurzakkers!! Tot carnavals, met en bij de Deurzakkers(MR.

Artikel delen:

Reageer