Cricket internationals bij sportdag Landstede

Zwolle – Maandag 14 november a.s. organiseert de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan een sportdag voor ruim 300 leerlingen van de Landstede opleiding Vormgeving & Entertainment. Tijdens deze sportdag maken leerlingen van deze MBO-opleiding kennis met diskgolf, voetbal en cricket.

Diskgolf en voetbal worden in het kader van de opleiding verzorgd door studenten van de opleiding Landstede Sport & Bewegen. Voor de nieuwste sport in Zwolle cricket, is de in april 2010 opgerichte Zwolse sportvereniging Cricket Club Zwolle gevraagd dit specifieke aanbod te verzorgen. Cricket Club Zwolle is er met medewerking van de Stichting Samenwerkende Sportclubs De Pelikaan in geslaagd om een 3-tal Nederlandse cricket-internationals te weten Tom de Grooth, Pieter Seelaar en Tim Gruijters maandag naar Zwolle te laten komen. Zij zullen de leerlingen de fijne kneepjes van deze nieuwste sport in Zwolle bijbrengen.

Cricket Club Zwolle, dat sinds kort dankzij de gemeente Zwolle zijn eigen accommodatie heeft op sportpark De Marslanden, is erg tevreden met deze sportdag en samenwerking, aldus voorzitter Julian van Dijk. “Wij krijgen hierdoor de mogelijkheid om cricket onder de aandacht te brengen in Zwolle en binnen het Zwolse onderwijs in het bijzonder en zijn erg blij met de komst en hulp daarbij van de drie internationals”. Op sportpark De Pelikaan is verzorgen van (vernieuwend) sportaanbod voor het Zwolse onderwijs één van de belangrijke pijlers naast gehandicaptensport, seniorensport en bedrijfssport.

De sportdag op de sportvelden aan de Haersterveerweg in Zwolle start maandag a.s. om 10.15 uur en duurt tot ongeveer 13.30 uur.’

Artikel delen: