WVF verslaat GoAhead Kampen in slotfase

Zwolle – De thuiswedstrijd tegen de gasten uit Kampen stond vanmiddag onder leiding van de heer D. Serik. Onder prachtige weersomstandigheden troffen beide ploegen elkaar voor de eerste keer in deze competitie op de Weide Steen. De stand op de ranglijst voor de wedstrijd viel 1 punt in het voordeel van de Kampenaren uit. Zoals gebruikelijk was er veel publiek uit Kampen meegekomen.

De wedstrijd begon de eerste 10 minuten wat aftastend van beide ploegen. WVF kwam via Björn Rellum, uit een steekpass van Jakko Slot, al wel snel tot een doelpoging. Ook Marthijn van de Steege meldde zich bij een hoekschop maar schoot over. Go Ahead speelde compact met de linies kort op elkaar. De eerste kans voor hen kwam via Bakker. Een werkelijk schitterende combinatie van WVF mondde uit in een kans voor Saba Gwedelidze maar die zag zijn inzet geblokt door keeper Kostwinder. Vooraf had Saba aangegeven vanmiddag zijn “schietschoenen” te zullen dragen maar dat kwam nog biet uit de verf. Uit het niets waren het toch de gasten die de score openden via de inzet van Nick Bakker die Mike te Wiele van dichtbij verraste.

Kort daarna waren Björn en Timon dichtbij de gelijkmaker maar eerstgenoemde schoot naast en de inzet van Timon belandde op de paal. Dion Reijnen incasseerde geel onder toeziend oog van zijn broer. Hetzelfde lot trof Kampenaar Betaze. De beste kans was de inzet van opnieuw Saba na de voorzet van Timon Beimers. Ook een vrije trap van Richard Bouwmeester en een omhaal van Björn hadden een beter lot verdiend. De rust kwam dan ook met genoemde 0-1.

Na rust trachtte WVF nadrukkelijker de gelijkmaker te forceren. Jeroen van Brummen was overal en bleek een geweldige schakel te zijn in de opbouw. Al vlot kwam bij de gasten Jurrian Zandbergen voor Betaze. Met name Saba was gretig en kwam tot goede pogingen. Vooral zijn inzet tegen de paal via het handje van Kostwinder, na een solo beloofde veel goeds. Het leek dat de gasten meer tegen zichzelf voetbalden want echt gevaarlijk werden de Kampenaren niet. Uit irritaties incasseerden zij dan ook enkele gele kaarten. Gertjan van Limburg werd ingebracht voor Kevin Peters, die overigens een degelijke partij speelde.

Björn, Saba en Timon lieten na om te scoren in de volgende fase. De ommekeer kwam in de 75e minuut via een penalty van de schietschoen van Saba 1-1. De strafschop was gegeven na een overtreding op Björn. Kort daarna incasseerde Saba geel van de scheidsrechter na zijn valpartij. Go Ahead drong even aan maar Mike bleek vanmiddag opnieuw een betrouwbare sluitpost. De tegenstoten van WVF waren gevaarlijker en uit een er van wist opnieuw Saba na een pass van Timon Beimers de verdiende tweede treffer binnen te schieten: 2-1.

Na reacties uit frustratie werd Kampenaar Nebil Cimen nog van het veld gestuurd. Wijziging in de stand kwam er echter niet meer zodat dezelfde eindstand als vorig jaar in de slotfase op het scorebord kwam. Trainer Kooistra zag dit, vanaf de tribune, met genoegen aan.

We staan in het linker rijtje en zijn al vanaf 8 oktober zonder verlies. Volgende week naar koploper DTS uit Ede. Wie weet wat het onze jongens oplevert als de opgaande lijn, zoals die door de technische staf werd opgemerkt in het programmablaadje, wordt doorgezet.

Bert Kamerman

Artikel delen: