Burgemeester Zwolle zwaait Sintercity-Express uit

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer kroop zondagochtend even in de rol van conducteur voor een bijzonder initiatief. De Zwolse burgervader gaf deze morgen op het NS-station van Zwolle het vertreksein voor de Sintercity-Express, een speciale trein die zondag in feestelijke stemming vele honderden kinderen uit opvangcentra naar Rotterdam brengt voor een groot Sinterklaasfeest.

sintercity.jpg
Foto: Twitter @iamdinand

De gemeente Zwolle droeg graag bij aan het welslagen van de dag. Zwolle was een van de twee vertrekplaatsen van een Sintercity-Express naar Rotterdam – met diverse tussenstops op tussengelegen stations. Ook vanuit Roermond vertrok zondagmorgen een speciale trein naar Rotterdam, waar Sinterklaas de kinderen zalk ontvangen voor een knallend feest. De verwachting is dat in totaal zo’n 500 kinderen deelnemen aan het evenement, begeleid door zo’n 200 zwarte pieten. Burgemeester Henk Jan Meijer deed, samen met zanger Dinand Woesthoff van de popformatie Kane, net voor vertrek de kinderen uitgeleide. Meijer: “De kinderen die zondag in de schijnwerpers staan krijgen van Sinterklaas en zijn Pieten alle aandacht die zij verdienen. Het bewijst dat er mooie dingen tot stand kunnen komen als mensen hun krachten bundelen.” Eenmaal aangekomen op het station heeft Sinterklaas plaatsen gereserveerd op het grootste stoomschip, de SS Rotterdam, het legendarische vlaggenschip van de Holland Amerika lijn. Op deze locatie zal het middagfeest losbarsten.

De Sintercity-Express is een initiatief van de Stichting Sinterklaas Rijnmond en de Guusje Nederhorst Foundation, in samenwerking met de NS en de SS Rotterdam. Dinand Woesthoff is ambassadeur van de Guusje Nederhorst Foundation.

Artikel delen: