IJsblokken naar Zwolle voor IJsbeelden Festival

Zwolle – De grote ijsblokken die maandag op het Rodetorenplein zouden arriveren voor het IJsbeelden Festival in Zwolle zijn onverwacht zondagmiddag al met een vrachtwagen gearriveerd. De zware ijsblokken worden nu dinsdag vanaf 09.00 uur op het stadsplein verwacht.

De ijsblokken (2 meter lang, 1 meter breed en 70 cm diep) wegen per stuk zo’n 1500 kilo, en worden maandag met vrachtwagens naar Zwolle vervoerd. Als alle ijsblokken in Zwolle zijn gaat een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse nautische sagen (van walvis tot piraat) uitbeelden. Het IJsbeelden Festival Zwolle vindt plaats op het Rodetorenplein. Deze sneeuw- en ijswereld, die in een thermische tent van 2.000 m² wordt tentoongesteld, is te bezichtigen van zaterdag 3 december 2011 tot en met zondag 29 januari 2012.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Geheel onverwacht zijn zondagmiddag de eerste ijsblokken al gekomen. Dat was de lading die maandagochtend moest komen. In principe komen er dinsdag rond negen uur weer nieuwe blokken.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.