Landstede Volleybal wint overtuigend

Zwolle – Landstede Volleybal heeft zaterdagavond een uitstekende wedstrijd gespeeld in Barneveld. De lange mannen van coach Harry van den Brink namen tegen BMC/SSS meteen vanaf het begin het voortouw en domineerden de rest van de wedstrijd. Het werd na ruim een uur spelen 0-3 (21-25, 21-25 en 18-25) voor de Zwolse formatie, dat daardoor mee blijft draaien in de bovenste regionen van de A-League.

“Uiteindelijk is het een eenvoudige avond geworden, maar daar had ik vooraf niet op gerekend. Aangezien SSS wel een ploeg heeft dat zich dit seizoen gaat roeren om de vierde plaats”, vertelt Harry van den Brink, die erg gebrand was op een goed resultaat. “We hebben de afgelopen week keihard getraind om ons eigen spel te perfectioneren. En het is dan vervolgens mooi om te zien dat vanavond alle kwartjes op de juiste plaats vielen. Ik ben ook zeer content met het vertoonde spel. We begonnen direct zeer scherp en zijn de controle niet meer kwijt geraakt. Vanaf de kant was dat zeer prettig om te zien”, aldus Van den Brink.

In sommige fases van de wedstrijd wist Landstede Volleybal zelfs heel veel punten achter elkaar te pakken. “Klopt, maar toch lieten we de tegenstander door concentratieverlies steeds weer iets terugkomen. Dat is misschien ook logisch, maar daar moeten we wel lering uit trekken. Je mag de tegenstander op zo’n moment immers nooit de gelegenheid bieden om de wedstrijd te doen kantelen. Maar al met al is deze gewonnen wedstrijd absoluut een opsteker voor de ploeg”, stelt een tevreden Van den Brink, die binnenkort hoogstwaarschijnlijk ook weer kan beschikken over Thijs van Noorden. “Hij is nog niet helemaal wedstrijdfit, maar hij komt eraan en dat is alleen maar prettig.”

Artikel delen: