Gebrek aan punten wordt nijpend voor Be Quick

Zwolle – Punten waren dringend gewenst, maar ook in de verre Achterhoek wou het maar niet lukken met Be Quick. AZSV uit Aalten was met 3-1 te sterk voor de roodzwarte elf.

Aan Be Quick is het vanmiddag de taak om de zware nederlaag van vorige week tegen Dos Kampen uit te poetsen. Dat blijkt een lastige missie. Het hoger geplaatste AZSV zit duidelijk beter in de wedstrijd. Het combineert makkelijker en vindt veelvuldig ruimte op de vleugels. Kansen krijgt het ook. Wamelink en Mulder weten het net namens AZSV echter niet te vinden. Tot ieders verrassing komt Be Quick op voorsprong. Het is de eerste kansrijke aanval en het levert meteen een doelpunt op. Nima Shimeri weet met een goede steekbal Bas Buimer te bereiken en die maakt geen fout: 0-1 (27e minuut). De vreugde is echter van korte duur. Enkele minuten later maakt Roy Berenschot namens AZSV al de gelijkmaker na een goed uitgespeelde aanval: 1-1. Het is een domper voor de roodzwarten dat de voorsprong alweer weg is, maar het is ook een gebrek aan concentratie en ervaring. Een beetje symptomatisch voor dit seizoen.

Domper of niet: direct na de 1-1 verschijnt Nima Shimeri alleen voor AZSV doelman Rijkse en kan Be Quick opnieuw op voorsprong zetten. Maar het lukt niet. Mede onder het oog van Graafschap- (en oud Be Quick) trainer Andries Ulderink bereikt Be Quick de rust met een gelijke stand en mag daarmee nog het meest tevreden zijn.

De meeste toeschouwers zitten nog in de kantine om een biertje of patatje weg te werken, maar daar heeft Wietse Kämink namens AZSV maling aan. AZSV komt direct na rust weer op voorsprong: 2-1. In de minuten na het doelpunt dringt AZSV nog verder aan, maar Be Quick houdt het verder droog. Zeker in de 57e minuut ontsnapt het team van trainer Hendriks. Na een ogenschijnlijke buitenspelsituatie loopt Roy Berenschot slim door en komt alleen voor goalie Jos de Gram. Maar de Gram staat zijn mannetje en houdt Berenschot af van een doelpunt. Het lijkt meteen een beetje de kentering in de wedstrijd. Be Quick begint er in te geloven en bij AZSV is de Schwung er wel uit. Met Buimer, Shimeri en Aberson volgen er enkele gevaarlijke momenten voor het doel van AZSV.

De hoop op een punt in Aalten duurt welgeteld 25 minuten. De spelsituatie in de 82e minuut is bijna identiek aan die in de 57e minuut. AZSV countert slim en omzeilt de buitenspelsituatie met veel opkomende mensen. Wietse Kämink is de doorkomende man en speelt Jos de Gram vakkundig uit: 3-1. In het staartje van de wedstrijd gebeurt er niet veel bijzonders meer en Be Quick moet constateren dat het weer geen punten pakt. Volgende week wacht het hooggeplaatste NSC.

Opstelling Be Quick: Jos de Gram, Marnix Teensma (52. Tom Eerden), Jordy Hendriks, Thomas van den Berg, Bram Horstman, Frank Oosterhof, Adil Saadan (46. Wim Nijburg) , Sander Bolt, Jochem Aberson, Bas Buimer, Nima Shimeri.

Door: Gerco Grevers

Artikel delen: