Vragen over beschadiging monumentale boom

Zwolle – De SP in Zwolle wil van het stadsbestuur opheldering over de fouten die zijn gemaakt bij de bouwwerkzaamheden bij de 12 apostelen. Door fouten van de aannemer is een monumentale boom onherstelbaar beschadigd. Volgens de gemeente zijn er een paar zaken niet goed gedaan.

Raadslid Edwin Koster vindt dit een matige reactie en vraagt opheldering. Raadslid Edwin Koster: ‘De SP vindt het vreemd dat de gemeente pas heeft ingegrepen na verontrustende telefoontjes van burgers. Het lijkt erop dat de gemeente heeft zitten slapen. De controle laat te wensen over. Dat heeft nu een monumentale boom zwaar beschadigd. Er moet snel duidelijkheid komen over de toetsing en handhaving bij dergelijke bouwprojecten.’ De SP wil van de wethouder weten hoe dit heeft kunnen gebeuren. Ook vraagt de partij zich af of de gemeente wel voldoende grip heeft op dergelijke bouwprojecten. Verder wil men weten of de schade wordt verhaald op de aannemer of dat de Zwolse belastingbetaler hiervoor moet gaan opdraaien.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. iemand die schade aanricht zal voor de kosten opdraaien toch!!!! maar ik zal niet raar op staan te kijken. daarom krijg ik ook steeds moeilijker brood op de plank. omdat ik moet betalen voor andermans fouten!!!! ik wou dat ik op een hutje op de hei mocht wonen!!!


  ⚠️ Meld

 2. Fouten van de aannemer… Dan is het toch duidelijk? Wil de SP dan weer een mannetje uren laten draaien om ieder uur een keer op zo’n bouwplaats te gaan kijken? Dit heeft toch niks te maken met ‘grip op bouwprojecten’? Je besteedt toch niet voor niks een bouwproject uit aan een aannemer?


  ⚠️ Meld

 3. Schade verhalen? Zo van, zet er maar een nieuwe monumentale boom voor terug?? Of betaal ons tig euro en dan is de zaak afgedaan? pfff…mosterd na de maaltijd.

  @Gansje..toepasselijke naam…  ⚠️ Meld

 4. Aannemer maakt grove fout; dan is het duidelijk. Betalen. En er op letten dat dat niet wordt afgeschoven op een of andere post: Onvoorzien en Overschreden.


  ⚠️ Meld

 5. Wilbert de SP drukt ze even met de neus op de feiten bij de gemeentelijke instanties die er op moeten letten en er voor zorgt dat de schade vergoed wordt door de aannemer.Daarvoor hoeft geen nieuwe controleur voor aangetrokken te worden maar de bestaande controleur wakker schudden dat hij daar een aantekening van maakt .Als die controleur zijn werk niet goed doet worden de kosten weer uit de belastigpot van de burgers gehaald


  ⚠️ Meld

 6. @Pieters
  Laat de SP dan even bij juiste controleur aankloppen ipv dit zo op te kloppen via de media. Zinloos aandacht zoeken via de media, noem ik het.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.