Muizenvanger(s) zoekt vacature

Zwolle – De dierenbescherming in Zwolle is op zoek naar buitenplekken voor enkele muizenvangers. Deze katten zijn geen mensen gewent en kunnen niet terug naar de oorspronkelijke locatie.

In het asiel ondergaan deze katten zoveel stress en is het dieronvriendelijk om deze dieren in lengte van dagen op te sluiten. Deze dieren zijn uitstekende muizen- en mollenvangers, zijn buiten in hun element. Een buitenplek kan zijn, een manege, kinderboerderij, tuinder of mensen die buitenaf wonen. Het enige wat ze vragen is een beschutte plek, brokjes en water. De katten zijn gezond, gesteriliseerd/gecastreerd. Kunt u een muizenvanger een plek bieden neem dan contact op met de coördinator zwerfkattenproject tel.06-18020582.

Artikel delen:
Reacties 7
 1. Sorry Piet, maar ik vind het een beetje rare reactie van jou. Als deze katten gesterillieseerd/gecastreed zijn zullen deze katten zich niet voortplanten. Ze zullen alleen ons helpen het ongedierte zoals muizen en ratten opjagen en doden. Ik woon zelf richting de palastrinalaanflat, en als ik zie dat daar van het balkon af naar beneden gaat, waar allemaal ratten op af komen, ben ik blij met een wilde kat die die ratten vangt en dood. Ik vind het erger dat mensen die zelf katten hebben het voer zo vinden stinken en dit buiten zetten en dat daar allemaal katten op afkomen. Als wij in de wijken dat niet doen, zullen deze katten honger hebben en gaan jagen. De mensen zelf zorgen voor het probleem.  ⚠️ Meld

 2. Deze katten zijn geen mensen gewent

  Pardon?!? “gewent”?

  Het is jammer, dat ik niet op een boerderij woon, want ik had ze allemaal geadopteerd. Mijn ouders wonen wel achteraf, maar zijn geen kattenliefhebbers, dus die hoeven ze niet. (Bovendien zou het ritje naar Limburg niet gezond zijn voor ze.)

  Ik vrees wel, dat inslapen op een gegeven moment de enige optie is. En mensen die hun katten niet goed verzorgen iets harder aanpakken: voorkomen is beter dan genezen!


  ⚠️ Meld

 3. pfff, als dierenasiel heb je toch wel je connecties? wat een amateurisme zeg. ik zou zeggen zet ze uit ergens. net als de konijnen tegenover het braakliggend terrein bij de brug naar westenholte. het lijkt daar ook wel een dumpplaats voor afgedankte huisdieren.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.