Win de Frits de Zwerverprijs 2012!

Kampen/Zwolle – Schrijf je graag? En ben je tussen 14 en 18 jaar? Schrijf dan mee met de essay/opstelwedstrijd voor de Frits de Zwerverprijs. In de week van 14 november geven Stichting IJsselacademie Kampen en het Frits de Zwerver Fonds het startsein voor de twaalfde editie. Jonge schrijvers die op school zitten of wonen in het gemeentelijk samenwerkingsverband Regio IJssel-Vecht kunnen tot eind januari 2012 hun schrijftalent beproeven op het thema Het lege huis.

Onder de schuilnaam Frits de Zwerver opereerde verzetsstrijder ds. Frederik (Frits) Slomp, die in de bezettingstijd predikant was in Heemse-Hardenberg. Hij gaf daar de aanzet voor de oprichting van de Landelijke Organisatie voor Hulp aan Onderduikers (LO). In 2000 is het Frits de Zwerver Fonds opgericht met het doel de belangstelling voor de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog, speciaal bij jongeren, levend te houden. Dit jaar werd de eerste prijs in de competitie gewonnen door Hélène de With uit Rutten.

Voor de beste inzendingen worden drie prijzen beschikbaar gesteld, van € 300, € 200 en € 100. De prijzen worden uitgereikt op 27 april 2012 in het gemeentehuis van Hardenberg. De jury bestaat uit dr. J. Slomp (voorzitter), drs. J. Hagedoorn (historicus), J.J. Janssen (wethouder gemeente Hardenberg), W.L. Zijlstra (neerlandicus) en drs. Js. Mooijweer (historicus, Stichting IJsselacademie).

Sluitingsdatum voor de wedstrijd is 31 januari 2012. Je kunt het wedstrijdreglement opvragen bij de IJsselacademie in Kampen, 038 331 52 35, info@ijsselacademie. Informatie op www.ijsselacademie.nl4Geschiedenis4Frits de Zwerverprijs.

Artikel delen: