Open ateliers in complex Cyclamenstraat

Zwolle – Op zaterdag 19 en zondag 20 november zijn van 14.00 tot 17.00 uur de ateliers in het complex Cyclamenstraat 14-16 te Zwolle voor het publiek geopend. In het pand wordt door verschillende soorten kunstenaars en vormgevers gewerkt: men kan er dit weekend op bezoek bij schilders, een beeldhouwer, een goudsmid, illustratoren en een meubelvormgever.

miniatuur.jpg
Foto van een nagemaakte Zwolse miniatuur uit ca. 1475 met eromheen een ei, een galnoot op een eikenblad voor het maken van de inkt, verf in mosselbakjes, ganzeveren en bladgoud.

Deelnemers dit jaar zijn Rana Berends, Linda van den Born, Joepe Bos, Jolanda van Harten, Ineke van Harten, Katja Kaduk, Bouko Kreiter, Peter van der Lingen, Hanne Ruiter, Harmen van der Tuin, Tom Waterreus, Jan Westerhof en Saskia Zwiers. Vanwege de Moderne Devotie-tentoonstellingen in Zwolle laat beeldend kunstenaar en kunsthistoricus Saskia Zwiers zien hoe de broeders en zusters van het Gemene Leven in de vijftiende eeuw hun boeken met fijne miniaturen versierden. Hoe dun is bladgoud ? Hoe voelt perkament en wat is dat eigenlijk ? En welke kleuren verf zitten er in de mosselbakjes ? Wie durft mag proberen zijn naam te schrijven met een ganzeveer.

Artikel delen:
Reacties 5
  1. 😉 Hans, misschien wat om “met potlood” in de agenda te schrijven: zaterdag 19 of zondag 20 november van 14.00 tot 17.00 uur….wel een eindje fietsen, maar als het doorgaat, zijn het ook net van die uitstapjes waar een paar skuimers aan te koppelen zijn :D:D:D


    ⚠️ Meld

  2. De kleuren zijn aardverfstoffen zoals Berlijnse blauw gele oker en Engels rood dat werd vroeger ook gebruikt onder de schilders in de praktijk aangemaakt met lijnolie en een beetje siccatief voor de droging


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.