Jeugd ID-kaart tegen laag tarief

Zwolle – Het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft besloten met ingang van 1 januari 2012 het maximale tarief voor de Nederlandse identiteitskaart (NIK) voor kinderen tot en met 13 jaar te verhogen naar € 30,-. Momenteel is dat nog € 8,95.

Profiteer nu nog om deze jeugd ID-kaart tegen het goedkope tarief aan te vragen. Als gevolg van deze prijsverhoging wordt de komende twee maanden een grote toeloop verwacht. Daarom is het aanvragen voor deze ID kaarten alleen mogelijk op afspraak. U kunt dit zelf regelen via internet www.zwolle.nl/afspraakmaken, maar bellen kan ook. Dat kan op werkdagen van 08.30 tot 17.00 uur via telefoonnummer 14038. U legt dan een dag en tijdstip vast. Indien u een afspraak maakt wordt u op het afgesproken tijdstip geholpen en is uw wachttijd minimaal. Kinderen kunnen vanaf hun geboorte een eigen identiteitskaart of paspoort hebben.

1) Voor het aanvragen van een identiteitskaart voor kinderen tot twaalf jaar moeten beide ouders (of degene die het gezag over het kind heeft) schriftelijk toestemming geven. 2) Voor het aanvragen van een paspoort voor kinderen tot achttien jaar moeten beide ouders (of degene die het gezag over het kind heeft) schriftelijk toestemming geven.

Voor verdere informatie verwijzen wij u naar www.zwolle.nl/reisdocumenten.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Het wordt echt steeds zotter met die prijzen… Ik denk dat er nu steeds minder mensen een ID-kaart gaan aanschaffen voor hun kids…


  ⚠️ Meld

 2. @Marianne Vanaf medio volgend jaar kunnen kinderen niet meer bijgeschreven worden in het paspoort. Als je op vakantie naar het buitenland wilt, dan moet je dus wel voor een paspoort of ID-kaart voor je kinderen zorgen. Bovendien is het vanaf 14 jaar verplicht om je te kunnen identificeren. Ik zie dit bericht dus als service van de gemeente. Ook zo l*llig wanneer je in januari een kaart komt aanvragen om dan te ontdekken dat je dat 22 euro meer kost dan een maand eerder.


  ⚠️ Meld

 3. @Damme:
  Dat weet ik, wij hebben ook afgelopen zomer een ID-kaart aangeschaft voor onze kinderen, maar daarom vind ik het wel van de zotte deze prijzen voor kinderen tot en met 13 jaar! Voor de kinderen vanaf 14 jaar verandert er niks, volgens mij. Het gaat mij juist om de doelgroep die hier genoemd wordt: waarom zo’n idiote verhoging voor de kinderen tot 14 jaar?


  ⚠️ Meld

 4. Marrianne, waarom zo’n belachelijk lage prijs voor kinderen tot 14 jaar zul je bedoelen? Waarom is het voor hun zoveel goedkoper, terwijl er even veel werk voor moet worden verricht en er evenveel materiaal/productie kosten in zitten?


  ⚠️ Meld

 5. klopt, maar als je een gezin hebt met kids dan is het wel fijn als je wat minder kwijt bent, Japser. Kinderen tot 14 zijn niet alemaal in staat om het zelf op te hoesten en dan komt het al vaak op de schouders van ouders.
  Het hele betalen voor een ID vind ik onzin eigenlijk….


  ⚠️ Meld

 6. @1stejohn dikke pech voor het gezin, zelf voor gekozen. Als je alle kosten rond kinderen niet kunt betalen, moet je niet aan kinderen beginnen.


  ⚠️ Meld

 7. Verplicht geld betalen voor een stukje plastic zodat iemand van dezelfde organisatie ten minste overtuigd is wie je bent slaat nergens op.

  Verder is het afwachten wat de overheid weer verzint om geld uit onze zakken te kloppen met de het angstbeleid…

  Ben je een trouwens beetje anti-gezinskorting Jap? Hoe denk jij in het algemeen over korting dan? Vind je het zelf niet prettig om korting ergens voor te krijgen?

  13 jaar terug was het ziekenfonds er volgensmij nog. Denk je dat ouders toen hebben kunnen vermoeden dat ze later voor dezelfde ziektekosten 20x zo veel moesten betalen?  ⚠️ Meld

 8. Je moet altijd rekening houden met veranderende zaken. Je kunt niet met alles rekening houden natuurlijk. Maar over het algemeen weet je dat je genoeg geld moet overhouden om te kunnen sparen voor noodgevallen.

  Ouderschap dient niet gesubsidieert te worden naar mijn mening.

  Ik vind korting heerlijk, maar gelijke monniken, gelijke kappen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.