Socratische gesprekken over expo Moderne Devotie

Zwolle – Het Stedelijk Museum Zwolle organiseert, in samenwerking met de tafel van S, socratische gesprekken waarbij de vragen die de kunstwerken op deze expositie opwerpen het uitgangspunt zijn. Kunst weet thema’s die ons dagelijks raken zichtbaar, hoorbaar of leesbaar te maken. Daarover kun je, naar het voorbeeld van Socrates, een zinvol gesprek voeren.

De aandacht zal daarbij vooral uitgaan naar de hedendaagse kunstwerken op deze tentoonstelling. We bekijken samen de kunstwerken op de expositie en onderzoeken welke vragen ze oproepen. Roept het associaties op met ervaringen uit je eigen leven of gaat het over algemeen geldende levensvragen? Hierover gaan we in gesprek met elkaar onder leiding van Michiel Knaven. Het zijn dialogen, geen filosofische of kunsthistorische gesprekken. Om mee te doen is geen voorkennis nodig alleen een open mind. Op zondag 20 november en zondag 11 december bent u van harte welkom om hier aan deel te nemen. Aanmelden kan via het Stedelijk Museum Zwolle of via de website detafelvans.nl. Minimum aantal deelnemers is 5, maximaal 10.

Programma:

11:00 Bezoek expositie
11:45 eerste ronde socratisch gesprek
12:30 lunch
13:30 vervolg socratisch gesprek
16:30 afsluiting

Prijs voor deze dag, € 25,– inclusief entree, lunch, koffie en thee. Bent u in het bezit van een museumjaarkaart dan kost het € 20,–. Meer informatie vindt u op www.detafelvans.nl.

Artikel delen: