Theatrale bijeenkomst alumni op Windesheim

Op donderdag 26 april vond de eerste officiële alumnidag plaats van de afgestudeerden van de Voortgezette Opleiding Management en P&O van Windesheim. De middag had het karakter van een ‘learning event’ en was tevens het startsein voor de ‘learning community’ van deze opleiding. Deze leergemeenschap waar alumni, vakgenoten en docenten elkaar ontmoeten en van elkaar leren, is een initiatief van Windesheim als kenniscentrum. Het thema van deze middag ‘Dilemma’s voor middenmanagers in grotere organisaties’ draaide om de positie van deze leidinggevenden. Zij vormen een belangrijke spil in organisaties en bevinden zich vaak in spagaatposities tussen het hogere management en hun eigen team. Actuele dilemma’s, valkuilen en succesfactoren voor goed functioneren vormden de belangrijkste onderwerpen.

De keuze van de onderwerpen en de sprekers was verrassend. Het inhoudelijke thema was overgoten met een saus van kunst en theater: tijdens de ontvangst konden de genodigden eerst genieten van een videopresentatie van Pink Floyd en Ivo de Lange van IQ Zwolle gaf een presentatie over de keuze van schilderijen door managers. Verder vertoonden professionals van diverse pluimage hun kunsten, waaronder drs. Greetje van Rees-Vellinga van RIAGG Zwolle en dr. Peer Elshout, organisatie adviseur bij Damhuis, Elshout en Verschuure.

Eenmaal afgestudeerd aan een van de post-hbo opleidingen van Windesheim, blijven veel deelnemers contact houden met elkaar en hun docenten over de invulling en ontwikkeling van hun vak. Kenniscirculatie neemt speelt een belangrijke rol: Ook docenten hechten belang aan contact met het werkveld. Windesheim neemt steeds meer de rol van kenniscentrum op zich. Met deze leergemeenschap wil de Voorgezette Opleiding voor Management en P&O een formeel netwerk creëren, waarin mensen hun kennis en ervaring interactief met elkaar delen, zich verbonden voelen met elkaar en met Windesheim en komen tot nieuwe ontwikkeling en vernieuwing.

Windesheim bestaat 20 jaar en viert in collegejaar 2006-2007 het vierde lustrum. De hogeschool organiseert activiteiten met het motto ‘Voor en door regio Zwolle’. Hiermee accentueert Windesheim zijn maatschappelijke rol en verbondenheid met de omgeving.

 

 

Artikel delen:

Reageer