Open Dag ArtEZ hogeschool voor de kunsten

Zwolle – ArtEZ hogeschool voor de kunsten heeft in Zwolle op zaterdag 19 november open dag van 10.00-16.00 uur voor aankomende studenten en andere belangstellenden. Meer informatie op www.artez.nl/opendag.

3dstudio.jpg
3D studio

Aan de Rhijnvis Feithlaan informeren docenten en studenten over de bachelorstudies fine art, docent beeldende kunst en vormgeving ( ook deeltijd en verkort studietraject), docent theater en interieurarchitectuur, graphic design, illustration design, comic design en animation design en over de masteropleiding kunsteducatie. Ook is er informatie over de beroepsperspectieven, de faciliteiten en er is werk van huidige studenten te zien. Bij de opleiding Docent Theater kunnen ook voorstellingen, open lessen en openbare repetities worden bezocht. Bij het Conservatorium staan de deuren open voor aspirant-studenten en voor iedereen die van muziek houdt. Er zijn optredens in de eigen concertzaal en op andere plekken in het karakteristieke gebouw. Bovendien laat het conservatorium zich ook buiten horen en zien. In de Klokkensteeg vinden diverse ludieke balkonserenades plaats.

Nieuwe 3D-studio op de kunstacademie

Tijdens de Open Dag wordt de volledig gerestylde 3D animatiestudio aan de Rhijnvis Feithlaan 50 feestelijk geopend door Jeroen Hoekstra, eigenaar van animatiestudio Plasticreality en oud-student van ArtEZ. De studio is voorzien van o.a. nieuwe belichting en ophangsystemen, nieuwe HD camera’s en een nieuwe 3D animatietafel. Hierdoor biedt de studio meer mogelijkheden en is het volledig inzetbaar voor 3D stopmotion en live action opnamen.

Op de route tussen het conservatorium en de academie vindt op 19 november het Diezecentrumfestival plaats. In vijf openbare ateliers werken studenten en docenten van Art & Design aan beeldende kunstprojecten. Bezoekers van de open dag zijn van harte uitgenodigd hieraan mee te doen. Afgestudeerden van het ArtEZ Conservatorium luisteren het festival op met muziek en de ArtEZ Academie voor Theater verzorgt een geluidshoorspel op de kruising van de Vechtstraat en de Thomas à Kempisstraat.

ArtEZ hogeschool voor de kunsten behoort tot de grote kunsthogescholen in Nederland. ArtEZ verzorgt bachelor- en masteropleidingen op het gebied van beeldende kunst, mode, vormgeving, architectuur, muziek, dans, schrijven en theater. Het brede onderwijsbod biedt ruimte voor disciplineoverstijgende samenwerking. De hogeschool heeft circa 3000 studenten en 850 docenten en andere medewerkers. Het onderwijs wordt verzorgd in Arnhem, Enschede en Zwolle. Het College van Bestuur en de ondersteunende diensten zijn geconcentreerd in Arnhem.

Artikel delen: