Zwolle zet in op service stadsdistributie

Zwolle – Zwolle voegt een extra service toe om de binnenstad van de Overijsselse hoofdstad nog gastvrijer te maken dan ze al is. Klanten van winkels die deelnemen aan de bezorgservice ‘naardeauto.nl’ kunnen hun aankopen meteen na afrekenen laten bezorgen in parkeergarage Diezerpoort. Internetkrant Weblog Zwolle berichtte daar al eerder over. Winkels die deelnemen aan de nieuwe service zijn onder meer warenhuis V&D en wijnhandel Henri Bloem. Naardeauto.nl maakt het bezoekers van de binnenstad makkelijk. Ze hoeven niet meer met tassen vol aankopen te slepen, maar kunnen volop genieten van het aanbod in het Zwolse stadshart. Na het bezoek aan het winkelgebied staan de aankopen vervolgens keurig gereed in de parkeergarage.

De nieuwe service is een samenwerking tussen de gemeente Zwolle, Zwolle Marketing en fietskoeriersbedrijf Cycloon. Ook ondernemersvereniging City Centrum ondersteunt het initiatief. Wethouder René de Heer: “We zijn als college al enige tijd bezig om uit te zoeken hoe we op een slimme manier de bevoorrading van de binnenstad kunnen organiseren. Op zo’n wijze dat de verkeersdruk op ons centrum afneemt. Stadsdistributie heet dat. Daarop vooruitlopend hebben we voor de komende periode voor onze bezoekers een systeem van ‘omgekeerde stadsdistributie’ uitgedacht. We vergroten de gastvrijheid in Zwolle als we winkelklanten, tegen een hele kleine vergoeding, de kans bieden om hun aankopen bij hun auto te laten bezorgen. De komende periode kent natuurlijk dé shopmomenten van het jaar, ik ben benieuwd of deze service aanslaat.”

Een euro

De pilot naardeauto.nl duurt in principe tot het einde van dit jaar en begint zaterdag 19 november. Aan de pilot is een aantal (praktische) voorwaarden verbonden. De service wordt alleen gegeven door deelnemende winkeliers. Klanten die van de bezorgservice gebruik willen maken betalen aan de kassa bij het afrekenen van hun aankopen een euro per winkel voor de bezorging. De aankoop of aankopen zijn een uur na afrekening af te halen bij de speciale balie in parkeergarage Diezerpoort (aan de Van Wevelinkhovenstraat 8), op vertoon van de kassabon. De service is beschikbaar op zaterdagen en op de koopzondagen 27 november en 16 december.

Wie zijn auto niet geparkeerd heeft in de parkeergarage Diezerpoort kan óók gebruik maken van naardeauto.nl. In dat geval kan met de auto de parkeergarage worden aangedaan, kunnen de aankopen worden afgehaald en kan binnen tien minuten gratis worden uitgereden.

Toekomst

Wethouder René de Heer hoopt dat naardeauto.nl in de toekomst kan worden uitgebreid. “Als deze pilot goed loopt, kan je je voorstellen dat we de stadsdistributie verder uitbouwen. Dan hoeven goederen niet eens meer naar de winkels in de binnenstad, maar kan je de aankopen rechtstreeks van een magazijn buiten het centrum naar het uitgiftepunt brengen. En waarom zouden we niet de ambitie hebben dat we uiteindelijk de aankopen bij Zwollenaren thuis brengen, in plaats van op de parkeerlocatie? In dat geval hoeven inwoners van de stad helemaal niet meer met de auto naar de binnenstad.”

Meer informatie over de bezorgservice is te vinden op de site www.naardeauto.nl

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Als je het per internet besteld hoef je zelfs niet naar de winkel en vele euro’s parkeergeld te betalen en heb je het de andere dag in huis afgeleverd gekregen en dat alles ook vanuit een opslagplaats buiten het Centrum.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.