Bezoekerspas parkeren binnenstad Zwolle blijft

Zwolle – Binnenstadbewoners kunnen hun gasten voortaan in het centrum laten parkeren op een ‘bezoekerspas’. Burgemeester en wethouders hebben besloten een proef met zo’n parkeerpas voor bezoekers vanaf 1 januari 2012 om te zetten in definitief beleid. Uit de proef blijkt dat binnenstadbewoners tevreden zijn met de pas, en dat de pas niet tot extra parkeerproblemen in de Zwolse binnenstad leidt.

Tijdens de proef, die in het najaar van 2010 begon, zijn in totaal 544 bezoekerspassen verstrekt. Van de pas wordt per dag gemiddeld zo’n 35 keer gebruik gemaakt. Binnenstadbewoners die de pas aanvragen kunnen hun bezoekers maximaal zes uur per week laten parkeren in de binnenstad, op de plekken voor vergunninghouders. Burgemeester en wethouders blijven de parkeerdruk in de binnenstad monitoren. Op allerlei manieren wordt gekeken hoe de beschikbare parkeerruimte in de binnenstad zo efficiënt mogelijk gebruikt kan worden. Komend jaar is er een pilot waarbij gekeken wordt hoe parkeerplaatsen ‘dubbel’ gebruikt kunnen worden. De bezoekerspas kost de aanvrager jaarlijks 10,70 euro. De gemeente betaalt de ongeveer zestigduizend euro die de service aan binnenstadbewoners kost

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

9 gedachten over “Bezoekerspas parkeren binnenstad Zwolle blijft”

  1. 100 euro kosten per pas voor de gemeente??? dus 90% subsidie? Waarom kost dat zoveel en waarom moeten alle Zwollenaren daar aan meebetalen?
    Reactie van een raadslid zou leuk zijn!

  2. bantega Ik denk dat gedoeld wordt op gederfde inkomsten voor de gemeente. 35 bezoekerpasgebruikers per dag x 365 dagen x 2,40 per uur = ?? 30.660 bij gemiddeld 1 uur parkeren. Kennelijk ligt de gemiddelde parkeerduur dus op 2 uur.
    Ik vind het een mooi initiatief om de bezoekers van binnenstadbewoners niet teveel op kosten te jagen. Mijn bezoekers betalen niets voor parkeren. Plek zat in de buitenwijken.

  3. Dame, ik draag je voor voor de finale van Bartjens! :D. Ik denk dat je gelijk hebt idd; gederfde inkomsten is wat mij betreft toch wel een verschil met kosten, ben ik het al een stuk meer mee eens

  4. Als aanvulling van @Dame. Het zal wel moeten zijn MOGELIJK verlies gederfde inkomsten. Niet is zeker dat de plaatsen wel bezet zouden zijn als de kaart er niet was.
    Daarbij moet worden aangetekend dat de binnenstad bewoners nog steeds gedecriminaliseerd worden door hen de duurste parkeerkaart met de minste mogelijkheden in de maag te duwen. Of zijn wij in Zwolle niet allemaal gelijk?

  5. Bestaat het bedrag werkelijk uit inkomstenderving? Het gaat namelijk om parkeerplaatsen voor vergunninghouders. Ik meen dat deze plekken geen functie hebben voor betaald parkeren. Er zou dan juist sprake zijn van extra inkomsten (afgerond ?? 5.820). Daar staan (eenmalige?) uitvoeringskosten tegenover. Dat die ?? 60.000 (hebben) bedragen lijkt buitenproportioneel.

  6. @Burger Je hebt gelijk. Niet helemaal zorgvuldig gelezen dus. Tja, dan moet er toch maar een gemeenteambtenaar of raadslid reageren om uit te leggen waar die ?? 60.000 vandaan komt. Voor uitvoeringskosten lijkt het mij ook wat erg veel.

  7. Op Twitter verscheen daarnet het volgende verzoek: Raadslid van gemeente Zwolle #zgr gezocht voor antwoord op vragen regeling Bezoekerspas parkeren binnenstad is.gd/Q1rlFB

Reacties zijn gesloten.