Bouw Ensemble en Belvédère gestart

Op 26 april jl. is officieel en feestelijk de bouw van de appartementengebouwen Ensemble en Belvédère van start gegaan. SWZ manager ontwikkeling, Rens Balkenende,  liet zes betrokken partijen een wens schrijven. Deze persoonlijke wensen, die betrekking hebben op de toekomst van de woonprojecten Ensemble en Belvédère, gingen onder djembégeroffel, samen met een heipaal de grond in. Daarna was het tijd voor een hapje en drankje in het nabijgelegen Informatiecentrum in het Cultuurhuis in Stadshagen.

Op de hoek van de Frankhuizerallee en de Belvédèrelaan in Stadshagen bouwt Woningstichting SWZ twee appartementengebouwen, Belvédère en Ensemble. Belvédère bestaat uit 56 vierkamerappartementen. Daarvan zijn er 16 bestemd voor mensen met een lichamelijke handicap, die 24 uur per dag ADL-assistentie kunnen betrekken bij de Stichting Fokus. De resterende appartementen zijn sociale en middendure huurwoningen. Ensemble beschikt over 40 appartementen. Daarvan zijn 12 tweekamerappartementen bedoeld als zelfstandige woonruimte voor mensen met een autitisch spectrum stoornis, aangesloten bij de stichting BEMA. De 28 driekamerappartementen zijn sociale en middendure huurwoningen voor senioren die op zorgindicatie worden toegewezen en waar de zorg- en welzijnfunctie door Driezorg wordt vervuld. SWZ laat met Belvédère en Ensemble zien dat wordt ingespeeld op de vraag uit de markt en daar actief is waar wonen raakvlakken heeft met zorg en welzijn.


De zes betrokken partijen, gemeente Zwolle, Stichting BEMA,  Fokus, Driezorg, omwonenden en SWZ spraken onderstaande aansprekende wensen uit voor Ensemble en Bevédère.

Gerard van Doormolen (wethouder Volkshuisvesting Zwolle):
“Ik spreek de wens uit dat door wet en regelgeving in de toekomst mensen met een beperking ‘zonder beperking’ aan de samenleving kunnen deelnemen“.

Peter van Zwol (regiomanager Fokus)
“Steen en Steun….een mooie verbinding!”

Mevrouw Platenkamp (bewoonster van De Wendakker)
“Veel geluk voor alle toekomstige bewoners en dat we op een prettige manier met elkaar mogen samenwonen”.

Theo van der Aar (voorzitter BEMA)
Bij Elkaar – Maar Apart
Een unieke combinatie voor mensen met een autistisch spectrum stoornis.
Samen maar apart.
Nog unieker voor jong en iets ouder.

Gezamenlijk in één complex
Gezamenlijk met één vraag.
Zorg op maat
In wonen en zorg te samen.
Voor iedereen een eigen plek
Tot in lengte van dagen.

Rens Balkenende (manager ontwikkeling SWZ)
“Wij van SWZ wensen dat mensen hier met of zonder zorg prettig en zelfstandig kunnen wonen”.

Riet Walda (sectormanager Driezorg)
“Ensemble – samen een goede dienstverlening neerzetten! Dus: samen ervoor zorgen dat wonen, zorg en welzijn ingoede samenwerking gestalte kan krijgen enbewoners van deze en andere woningen hiervan ten volle kunnen profiteren.”

 

Artikel delen:

Reageer