55.797 euro voor senioren in Zwolle

Zwolle – Een totaalbedrag van 55.797 euro is afgelopen maand door de Zwolse stichting De Gasthuizen toegekend aan 20 organisaties die een goed doel voor senioren in de Overijsselse hoofdstad willen realiseren. De Gasthuizen verstrekt op meerdere momenten per jaar financiële bijdragen aan initiatieven voor senioren.

Na de afgelopen aanvraagronde, die sloot op 1 oktober dit jaar, werd begin november bekend gemaakt welke organisaties het door hen aangevraagde bedrag of een deel daarvan kregen toegekend. Het type toekenningen varieert. Wat ze gemeen hebben, is dat ze ten goede komen aan de Zwolse senioren. Een zeer origineel verzoek kwam van Vereniging voor Weer- en Sterrenkunde Thales Zwolle. De toekenning die zij kregen, wordt ingezet voor het inrichten van een sterrenwacht en het plaatsen van elementen voor weer- en sterrenkunde in Doepark Nooterhof. Hiervan zullen met name senioren gebruik maken.

Verder zijn er bijdragen voor – onder andere – Stichting Assendorper Zaken voor een buurtrestaurant in Assendorp; Carnavalsvereniging de Eileuvers voor een jubileumavond seniorencarnaval; zorgboerderij Hof van Windesheim voor het toegankelijk maken van de boerderij voor minder valide senioren en de Jozefkerk voor een ontmoetingsruimte voor bewoners en wijkgenoten om eenzaamheid te voorkomen.

Volgende aanvraagronde

Op 1 mei 2012 sluit de volgende aanvraagronde. Verenigingen, clubs en andere groepsverbanden met ideeën om het welzijn van senioren te bevorderen, kunnen tot die tijd bij De Gasthuizen een bijdrage aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.degasthuizen.nl.

Artikel delen: