Vrouw haalt bij AFAC gestolen fiets op

Zwolle – Een 22-jarige inwoonster van Zwolle werd op dinsdagmiddag 15 november aangehouden op de Derk Buismanstraat.

De vrouw kwam bij het AFAC een fiets ophalen die als gestolen geregistreerd stond. Tegen de vrouw, die verklaarde de fiets van een oud collega te hebben gekocht, werd proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Tja, soms koop je te goeder trouw gestolen goed. Als de prijs “normaal” is en er verder geen verdachte omstandigheden zijn, dan kan het dus iedereen gebeuren, net zoals je een auto kan treffen waar er “toevallig” twee van rondrijden. ik was bij de open dag van de AFAC, een paar weken terug, en vernam daar dat er dit jaar al 35 mensen waren aangehouden vanwege het ophalen van een als gestolen te boek staande fiets. Komt dus vaker voor. Ik neem aan dat mensen die weten dat hun fiets is gestolen gaan omkijken naar een ander stalen ros…..

  Groet van Quesjer


  ⚠️ Meld

 2. Ja ik denk dat er veel fietsers rondrijden die niet weten dat hun fiets gestolen is.
  En deze van iemand gekocht of gekregen hebben. Beetje lullig als je dan een procesverbaal krijgt. Beter eerst even checken bij politiebureau(moet er wel een nummer instaan).


  ⚠️ Meld

 3. Hij kan alleen maar geregistreerd staan, als er ergens een kenmerk op de fiets zit. Wanneer je deze onderhands koopt, kan een controle daarvan geen kwaad.

  Wanneer je de fiets van een bekende koopt, kan ik me voorstellen dat je er dan wat anders mee om gaat. Ik neem aan dat de relatie dan wel een ernstig deukje oploopt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.