Burgernet Zwolle telt al 4.500 deelnemers

Zwolle – Iedereen die in Zwolle woont en/of werkt kan zich aanmelden voor Burgernet. Landelijk doen ruim 100 gemeenten mee en hebben zich al meer dan 200.000 burgers zich aangemeld. Zwolle is de derde Burgernetgemeente in de regio. Burgernet is een samenwerkingsverband tussen burgers, gemeente en politie om de veiligheid in woon- en werkomgeving te bevorderen. Zwolle telt al 4.500 deelmers aan Burgernet! Tot dusver waren er vier acties, kwamen veel tips binnen, maar volgden er nog geen aanhoudingen.

burgernet.jpg

Met Burgernet helpen burgers, gewoon vanuit de eigen woning, op straat of vanaf de werkplek, bij de opsporing van bijvoorbeeld dader(s), een voertuig of een vermist kind. Burgernet maakt gebruik van bewoners die als extra ogen en oren van de politie kunnen worden ingezet. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de telefoon. Mensen die zich hebben aangemeld en in zich in de omgeving bevinden, kunnen een spraakbericht ontvangen van de meldkamer om uit te kijken naar een signalement van een auto of persoon. Mocht iemand de persoon of auto zien, dan kunnen ze dit aan de meldkamer doorgeven. De politie kan dan met betere informatie worden aangestuurd, en wordt de kans groter dat de dader wordt gepakt. Om mee te doen met Burgernet kunt u zich aanmelden via burgernet.nl. Deelnemers moeten ten minste zestien jaar oud zijn.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Goeie zaak! Ik heb het idee, dat je hiermee “heterdaadjes” beter kunt pakken. Als iemand beroofd wordt kan de politie moeilijk in grote getalen per direct aanwezig zijn. Dat soort gevallen worden vaak alleen opgelost als er toevallig politie aanwezig is. Nu heeft men direct veel meer ogen en oren!


  ⚠️ Meld

 2. De genoemde aantallen zijn behoorlijk gedateerd.
  Inmiddels is het Burgernet gegroeid naar meer 500.000 deelnemers in 220 gemeenten.

  #abc: niemand wordt uitgesloten om deel te nemen aan Burgernet, er wordt ook niet gescreend. Waarom zouden “boeven” niet mee willen helpen zoeken naar een vermist kind? M.b.t. informeren verdachte/ vermiste: verondersteld wordt dat het zich bewust worden dat honderden, soms duizenden mensen in ieder geval passief naar je op zoek zijn een behoorlijk inpact heeft op de verdachte. Het is al eens gebeurd dat een vermist (suicidaal) persoon die zelf Burgernetdeelnemer was zichzelf meldde bij de politie n.a.v. het actiebericht.


  ⚠️ Meld

 3. Bericht door abc, op 16 november 2011 om 22:43
  Handig voor daders, worden ze mooi per sms op de hoogte gehouden of ze gezocht worden en waar ze zoeken…

  Mooi toch? Dan weten ze ook, dat ze zo gepakt zullen worden!

  Waar ze zoeken is niet bekend. Dan zou een dader precies moeten weten waar iedereen die aan burgernet meedoet zich bevindt!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.