Contrôle aanbieden afvalcontainers in Zwolle Zuid

De medewerkers van de afdeling Toezicht & Handhaving van de gemeente Zwolle constateren regelmatig dat mensen hun container te vroeg aan de openbare weg zetten en te laat weer weghalen. In mei gaat de gemeente in de wijk Zwolle Zuid extra controleren of bewoners zich aan de inzamelregels houden.

Als containers te lang aan de weg staan kan dit leiden tot overlast. Containers kunnen een nare stank verspreiden en ontsieren het straatbeeld. De gemeente wil daarom alle bewoners erop wijzen, dat containers op de inzameldag na 05.00 buiten gezet mogen worden. Rond 08.00 uur start ROVA met de inzameling. De containers moeten met gesloten deksel op de centrale aanbiedplaats neergezet worden. Op de inzameldag dient de container voor 20.00 uur weer van de openbare weg weggehaald te worden. Bewoners die hun container te vroeg aanbeiden of te laat ophalen lopen het risico dat deze wordt ingenomen. De kosten die aan deze actie zijn verbonden worden bij de bewoner in rekening gebracht. Vuilniszakken mogen vanaf nu ook niet meer naast de container worden neergezet.

 

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Na 5 uur aan de weg…. 😮 😮
  Maak je vrienden mee in de buurt als je vroege dienst hebt en om 5:01 met de container door het gangpad dendert.  ⚠️ Meld

 2. NAAR MIJN MENING MOETEN DE CONTROLEURS OOK EENS KIJKEN NAAR HET LEGEN VAN DIE CONTAINERS DOOR DE rova MENSEN WANT DIE ZETTEN HEM OOK NIET NETJES OP DE AFGESPROKEN PLEK TERUG .VERDER WIL IK ZEGGEN WEG MET DIE HELE CONTAINER TROEP GEWOON IN ELKE WIJK OP VELE PUNTEN IN DE GROND CONTAINERS ,DAN HOEVEN DE BEWONERS OOK NIET MEER IN HUN EIGEN TUIN TEGEN DIE SMERIGE GRIJZE EN GROENE BAKKEN AAN TE KIJKEN  ⚠️ Meld

 3. Ben het niet eens met pieter.

  Goed, zo’n ondergronds geval ziet er natuurlijk een stuk netter uit dan in elke tuin 2 containers (of 3 zelfs als je ook voor oud papier hebt). Maar……

  Nadeel 1:
  Je moet met een pasje aan de gang om het ding te bedienen. Ze kunnen op die manier vrij gemakkelijk een beperking opleggen als het gaat om de hoeveelheid afval die je produceert (op zich natuurlijk handig om de hoeveelheid afval te verminderen; ik doe m’n best wat dat betreft maar sinds we een kleine hebben, raakt dat ding sneller vol dan voorheen door alle luiers maar bomvol hebben we hem nog nooit gehad overigens)

  Nadeel 2:
  De ROVA moet natuurlijk wel de boel snel genoeg legen. Hier in de buurt staan bij flats ook van die dingen. Zodra ze vol zitten, worden vuilniszakken e.d. gewoon rondom die ‘stortpilaren’ gezet waardoor het een enorme stinkende troep wordt.

  Nee, geef mij de containers maar.


  ⚠️ Meld

 4. Ik ben toch echt niet van plan om s’ochtends voor 8 uur mijn nest uit te komen op mijn enige dag dat ik kan uitslapen. Gewoon s?¡vonds tegen 10.00 uur buiten zetten en op tijd weer weghalen. Ik zie het al gebeuren al die mannetjes die de hele wijk doorcrossen omdat ze boetes uit kunnen delen


  ⚠️ Meld

 5. Mijn container is na een stiptheidsactie aan de Van Maanenware in beslag genomen. Ben benieuwd wat dat gaat kosten en waar ik de container kan terugkrijgen. Gisteravond om 20:00 aan de weg gezet. Veel te vroeg natuurlijk! Vreselijke verstoring van de openbare orde, schande, schande, schande!


  ⚠️ Meld

 6. Ja, Chris, FOEI!!! ;D

  Maar jij woont toch in Stadshagen 😮

  (zou mij trouwens ook kunnen overkomen; ook bij ons gaat de container ’s avonds aan de weg)


  ⚠️ Meld

 7. wat een onzin dit!!
  ik weet al niet beter dan dat de container savonds al door mijn ouders aan de weg word gezet!

  Ondergrondse containers vind ik wel een goede oplossing!
  En nee je hoeft niet met een pasje aan de gang, tenminste dat heb ik in Stadshagen nog niet meegemaakt.
  Doormiddel van ondergrondse containers zorg je wel dat het straatbeeld er beter uit komt te zien, in de meeste straten staat de container namelijk altijd aan de voorkant. En wat is er nou smeriger dan langs 10 of 20 van die stinkende bakken te rijden!
  Bij een ondergrondse container ruik je die stank namelijk niet.
  En je weet bijna zeker dat je geen boete zal krijgen.
  😉


  ⚠️ Meld

 8. Hoe het zit met het pasjesgedoe, dat weet ik niet. Wat ik wel weet is dat die ondergrondse containers ook niet op en top zijn.
  Het zal zeker niet de eerste keer zijn dat zo’n container vol zit met als gevolg dat mensen hun afval naast de container neerzetten (kijk maar eens naar de containers bij het winkelcentrum bij ‘Werkeren’, daar komt het met enige regelmaat voor; niet wekelijks, zo erg niet maar wel een paar keer per jaar dat er een flinke vracht afval gewoon op straat staat/ligt bij die ‘stortkokers’)


  ⚠️ Meld

Reageer