Zwolle heeft primeur met ijshotel

Zwolle – Over de hele wereld zijn maar enkele ijshotels. Het bekendste staat in Lapland. Zwolle heeft nu de primeur van het eerste Nederlandse ijshotel. Bezoekers kunnen overnachten in een kamer van sneeuw en ijs bij een temperatuur van acht graden onder nul. Door een raam van ijs hebben gasten straks uitzicht op de prachtige ijs- en sneeuwbeelden van het IJsbeeldenfestival. Per nacht zijn er drie kamers beschikbaar om deze unieke ervaring te beleven. De exploitatie van en boekingen voor het IJshotel lopen via Hotel Lumen. Het IJsbeeldenfestival op het Rodetorenplein is van zaterdag 3 december 2011 tot en met zondag 29 januari 2012 te bezichtigen. Kamers in IJshotel Lumen zijn beschikbaar gedurende deze periode.

15-11-2011aankomst_ijsblokken_rodetorenplein_2.jpg
De werkzaamheden voor het IJsbeeldenfestival en het IJshotel zijn inmiddels gestart…

Zwolle staat in december en januari helemaal in het teken van ijs en sneeuw. Op het Rodetorenplein vindt het IJsbeeldenfestival Zwolle plaats. Een team van 40 internationale en Nederlandse ijskunstenaars gaat met behulp van 250.000 kilogram ijs en 250.000 kilogram sneeuw diverse nautische sagen (van walvis tot piraat) uitbeelden. Deze sneeuw- en ijswereld, die in een thermische tent van 2.000 m² wordt tentoongesteld, is te bezichtigen van zaterdag 3 december 2011 tot en met zondag 29 januari 2012.

IJshotel Lumen

In de ‘tent’ wordt ook een ijshotel gebouwd, dat over drie kamers beschikt. Koninklijke Auping levert de zes matrassen voor de drie hotelkamers. De speciaal voor het ijshotel geselecteerde hoogwaardige matrassen zijn voorzien van temperatuurregulerende materialen die voor heerlijk slaapcomfort zorgen. De gasten hebben het heerlijk warm, maar dankzij het goed ventilerend comfort worden ze fris en uitgeslapen weer wakker.

Gasten van het hotel – naar verwachting kunnen slechts driehonderd gasten hier blijven overnachten – liggen onder lekker dikke dekbedden. Hierdoor is het slapen in IJshotel Lumen vergelijkbaar met ’s winters thuis slapen met het raam open. De kamers zijn voorzien van een stoel en een werkblad gemaakt van ijs. De wanden zijn van sneeuw en ijs. Op de rubberen vloer ligt vloerbedekking.

Het speciale IJskoude Lumen arrangement bestaat uit een overnachting op een tweepersoons kamer in IJshotel Lumen (het ijshotel beschikt over verwarmde sanitaire voorzieningen), ontbijt en toegang tot het IJsbeeldenfestival. De prijs persoon bedraagt € 99,50. Er geldt een 1-persoonstoeslag van € 75,00. Het arrangement is uit te breiden met een diner, met keuze uit vijf restaurants in het centrum van Zwolle. Het aperitief wordt aangeboden. De prijs per persoon bedraagt € 129,50. Wie dit arrangement boekt, wordt ontvangen in Hotel Lumen, Stadionplein 20 in Zwolle. Daar kan men de auto parkeren. Vanuit het hotel is vervoer van de gasten naar het IJshotel geregeld. De avond in de stad is vrij in te vullen. Medewerkers van Hotel Lumen zorgen de volgende ochtend in het IJshotel voor een warm ontbijtje. De koffers worden meegenomen naar het hotel, zodat de gasten nog de tijd hebben om Zwolle te verkennen. De auto halen ze later weer op bij Hotel Lumen.

Het verdient zeker aanbeveling om wat dikkere bedkleding mee te nemen. Geen trek om in de kou te overnachten, boek dan het IJsbeelden Festival Arrangement. Dit bestaat uit een overnachting op een tweepersoons comfortkamer in Hotel Lumen, ontbijt, een ijskoud welkomstdrankje met vlammetjes, toegang tot het IJsbeeldenfestival en een warm cadeautje. Prijs per persoon: € 70,00. Er geldt een 1-persoonstoeslag van € 37,50. Voor een reservering van maandag tot en met donderdag geldt een toeslag van € 25,00. Beide arrangement zijn uitsluitend te boeken via de site van Hotel Lumen, www.hotellumen.nl of telefonisch via 088 – 147 147 1.

Openingstijden en entreeprijzen

IJsbeeldenfestival Het IJsbeeldenfestival in Zwolle is van zaterdag 3 december 2011 tot en met zondag 29 januari 2012 dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Deze openingstijden gelden ook tijdens de kerstdagen en op nieuwjaarsdag. De entreeprijs voor volwassenen bedraagt € 8,50. Voor kinderen van 5 tot en met 13 jaar kost een kaartje € 4,50. Kinderen onder de vijf jaar mogen onder begeleiding van een ouder het festival gratis bezoeken. Een familieticket, bestaande uit kaarten voor twee volwassenen en twee kinderen vanaf 5 jaar, kost € 21,50. De entree voor 65-plussers bedraagt € 6,50. Het is aan te raden om warme kleding en schoeisel te dragen. Meer informatie is te vinden op de website www.ijsbeelden.org.

Artikel delen:
Reacties 4

Reacties zijn gesloten.