Lustrum Zwolle Wereldstad start met Werelddiner

Zwolle – Met een Werelddiner werd woensdagavond in de Grote Kerk de aftrap gegeven van Zwolle Wereldstad 2011. Zwolle Wereldstad brengt de komende dagen de wereld dichterbij door muziek, cultuur en ook door eten.

Het Werelddiner bestaat uit ingrediënten die per wereldburger per dag beschikbaar zouden zijn bij een gelijke verdeling. Dit is overigens helemaal niet weinig, maar een ingrediënt als vlees ontbreekt wel. De wereldmaaltijd bestaat uit tal van hapjes, van te voren gemaakt door kok Sip Punter en studenten van de kokopleiding van het Deltion College. Zwolle Wereldstad wordt dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door het COS-overijssel in samenwerking met Niek van der Sprong.

Vrijdag 18 november is er een theatervoorstelling voor de leerlingen uit groep zeven en acht. Tijdens deze voorstelling gaan de leerlingen op zoek naar de oplossing voor millenniumdoel 1: in 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen. Om dit kleurrijke festival af te sluiten wordt er zaterdag 19 november een wereldmarkt georganiseerd. Op deze markt zijn allerlei producten van over de hele wereld te vinden. Deze producten zijn anders dan die in een winkel te vinden zijn. Ze hebben namelijk allemaal iets te maken met cultuur, duurzaamheid, fairtrade of ontwikkelingshulp.

Artikel delen: