“Wezo moet weer echt van Zwolle worden”

Zwolle – In een werksessie van het Zwolse ondernemersinitiatief Hanzelab is deze week een bijzonder partnership met Wezo ontstaan. Zowel het Zwolse bedrijfsleven als Wezo zien voldoende kansen en mogelijkheden om te verbinden en Wezo weer van Zwolle te maken.

Sociale Werkvoorziening Wezo maakt een ommezwaai. Binnen de mogelijkheden van de Wezo-medewerkers vragen de markt, van bedrijven en instellingen, en de aandeelhouders van Wezo daar dringend om. Een belangrijke impuls voor het succes van Wezo is een stevige verbinding met het bedrijfsleven uit de regio ‘Groot Zwolle’. Dat was het doel van dit Hanzelab. “Wezo moet weer echt van Zwolle worden, want Wezo is van ons allemaal.” Zo begon Richard de Winter, interim-directeur van Wezo zijn presentatie bij Hanzelab. Er hadden zich 16 mensen van Hanzelab en een aantal bekende namen uit het Zwolse bedrijfsleven aangemeld voor deze Hanzelabsessie voor Wezo op 14 november. Hanzelab is een multidisciplinair netwerk van inmiddels 65 betrokken Zwollenaren die in creatieve sessies belangeloos kennis en ideeën delen voor Zwolse vraagstukken.

De kansen en mogelijkheden voor Wezo in Zwolle liggen op allerlei terreinen. Hanzelab droeg concrete aanknopingspunten en zelfs business concepten aan waar Wezo mee aan de slag kan, zoals (fiets-) koeriersdiensten of hospitality-diensten in de (ouderen-)zorg. De nieuwe Wezo-directeur Ward Verkuylen reageerde enthousiast op de bijdragen van het verzamelde bedrijfsleven: ” We zullen ons met ondernemers verbinden die samen met ons deze kansen willen oppakken. Wij leveren graag passende en zeer gemotiveerde arbeidskrachten maar zullen geen zelfstandige bedrijven opzetten.”

Het bleef niet alleen bij ideeën. Een aantal deelnemers aan dit Hanzelab wierp zich tijdens de sessie en via twitter op om Wezo concreet te helpen een begin te maken met bijvoorbeeld het gebruik van social media. Daarnaast bood een aantal deelnemers aan om één of meerdere Wezo-medewerkers in hun bedrijf te plaatsen.

Met zoveel energie, inspiratie en ideeën was de sessie een mooi welkomstcadeau voor Ward Verkuylen. Zoals altijd werkt Hanzelab ook bij deze sessie volgens het principe Buy One Give One, waarbij een bedrijf niet alleen voor een eigen sessie betaalt maar ook een sessie schenkt aan een goed doel. Dat goede doel is daklozenopvang de Herberg. Hanzelab zal binnenkort bij de Herberg langs gaan om dit nieuws te melden en ook daar inspiratie, energie en ideeën te brengen.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Goed initiatief met, naar ik hoop, resultaat.
  Zijn eindtermen vastgesteld m.b.t.aantal/inhoud werkplekken
  voor WEZO werknemers in het bedrijfsleven Zwolle/Regio?  ⚠️ Meld

 2. Is er b.v. ook naar de gemeente Dalfsen, wat relatief dichtbij is, gekeken? En een onmisbare samenwewerking met instanties als Philadelphia, Frion, Ambelt, IJsselbolder enz.


  ⚠️ Meld

 3. Ik vind de Wezo voor sommige ondernemers en bedrijven in de stad een concurrentie vervalsend bedrijf.Dit omdat de Wezo met mindervalide mensen werkt en met sociale gelden die ze krijgen en kunnen daarmee werkzaamheden goedkoper uitvoeren .Er is onder het personeel van de Wezo lijkt mij zo gezien te hebben ookbgeen werkdruk want men kan er veel langer overdoen .In een bedrijf gaat het over winst maken mar bij de Wezo streeft men erna mensen bezig te houden die de maatschappij niet meer aankunnen onder druk.Zie dagelijks mensen langs de weg van de Wezo bezig en zitten geregeld in de auto of keet die ter plaatse zijn en die kans krijg je niet bij een baas.Ken ook mensen die bij de Wezo werken en echt wel nog in een gewoon bedrijf kunnen werken maar bij de Wezo makkelijker hebben.


  ⚠️ Meld

 4. @pieters>:(

  ga er geen worden aan vuil maken;)

  ga jij maar naar je B A A S pieters

  wezo personeel … veel plezier bij jullie werkgever

  maak ik me toch nog druk om zo’n koekwous8);):)


  ⚠️ Meld

 5. @Pieters: concurrentievervalsend is niet helemaal waar. Deze bevolkingsgroep zou zonder de Wezo vaak niet werken. Door Wezo hebben ze een actieve rol in de samenleving, waardoor ze trots op hun werk zijn en dus blij, waardoor er weer veel minder andere (gezondheids)zorg nodig is. Dat Wezo daar een subsidie voor krijgt hoort gewoon bij onze samenleving.

  Geven we die subsidie niet dan zullen veel van deze mensen mogelijk in de bijstand terecht komen en daardoor weer meer gebruik gaan maken van zorginstanties e.d.

  Kortom Wezo is nodig voor deze regio, maar of de manier waarop Wezo nu gerund wordt wel de best is weet ik niet.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.