In Black Tie naar het eerste SportGala in Zwolle

Zwolle – Op zaterdag 21 januari wordt de eerste editie van SportGala Zwolle georganiseerd. In event center Equipe gaat om 20.30 uur het sportgala van start. De organisatie betrekt zowel top- als breedtesport bij het jongste sportevenement van de stad. Een jaarlijkse sportverkiezing door, voor en met het publiek in combinatie met een professionele jury.

Tijdens Beursvloer 2011 op 23 maart 2011 heeft Stichting Sportief Zwolle geopperd een evenement in relatie tot sport te organiseren. Stichting Sportief Zwolle geselecteerd voor de ‘Superaanbieding’ en won op basis van het initiatief: ‘het organiseren van een sportgala/verkiezing voor de sportgemeenschap Zwolle’.  SportGala Zwolle wil door middel van haar sportverkiezing alle sportverenigingen, sportvrijwilligers en bovenal de sporters zelf, uit de gemeente Zwolle, belonen voor de geleverde prestaties voor het afgelopen sportjaar.

SportGala Zwolle is het podium in Zwolle voor (top-) sportprestaties en de verbinding tussen breedtesport en topsport. SportGala is voor iedereen en van iedereen. Het initiatief SportGala Zwolle past prima in de doelstelling van Stichting Sportief Zwolle, zij wil op een onafhankelijke wijze sport profileren. Stichting Sportief Zwolle is de organiserende partij en wordt ondersteunt door een breed scala organisaties uit de gemeente Zwolle. Te noemen: Topsport Overijssel, Rabobank IJsseldelta, Equipe, Gemeente Zwolle, SportService Zwolle, Windesheim, De Pelikaan, Vrijwilligerscentrale Zwolle, Zwolle Marketing, Landstede en De Stentor.

SportGala Zwolle wil naast topsport tevens de breedtesport een stimulans geven om haar prestaties te delen met de inwoners van de gemeente Zwolle en daar buiten. SportGala Zwolle wil door middel van de organisatie van de sportverkiezing zorgen voor een impuls aan de maatschappelijke betrokkenheid van de sportverenigingen en sporters, als van de ondernemers en bedrijven in de gemeente Zwolle voor de sportstad Zwolle. Het sportgala zal er toe bijdragen om sporters te motiveren zich verder te ontwikkelen en professionaliseren in zijn of haar tak van sport. SportGala Zwolle wil de sportverkiezing jaarlijks laten terugkeren, waarbij de continuïteit gewaarborgd dient te worden.

De prijzen worden uitgereikt in de volgende negen categorieën: Sportman, Sportvrouw, Sportploeg, Sporttalent, Sport(st)er met een beperking, Sportvrijwillig(st)er, Sportcoach, Sportstimuleringsprijs en Sportfoto van het jaar. Vanaf dinsdag 15 november 2011 mag iedereen personen voordragen, via de website www.sportgalazwolle.nl . Hierbij de oproep aan het Zwolse publiek!

De gastvrouw van de eerste editie van SportGala Zwolle is de sportieve en charmante Renate Wennemars. De sidekick is Peter Vader. De dresscode is Black Tie/Gala. SportGala Zwolle gaat dus een écht gala worden! Het Gouden Sportboek van de gemeente Zwolle wordt in het evenement geïntegreerd. Daarnaast krijgt het publiek spectaculaire acts te zien. SportGala Zwolle wordt afgesloten met een daverend slotfeest. De kaartverkoop gaat op maandag 21 november 2011 van start, toegangskaarten zijn alléén verkrijgbaar bij VVV-kantoor Zwolle en bedragen 15 euro per stuk. Eerste editie kortingsvouchers zijn de komende maanden te vinden in De Dichterbij van de Rabobank, UITMagazine en in De Stentor.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. HUH?? In strak pak naar een sportevenement in Zwolle gaan? Lees ik dat nu goed? We zijn hier wel in Zwolle jongens. Betekent dat ook dat alle supporters, en niet te vergeten de vrijwilligers, hiermee moedwillig geweigerd worden? Best wel een beetje schandalig!!!! Een feestje voor de bobo’s, dat wordt het.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.