Dierenweide Ittersumerbroek zoekt vrijwilligers

Zwolle – Dierenweide ’t Spiekertje is op zoek naar een vrijwilliger (m/v) in de buurt van park Ittersumerbroek waar de dierenweide zit, om op een vaste dag in de maand de dierenweide open te stellen.

Te denken valt aan iemand die met pensioen is, al gepensioneerd is, iemand zonder werk of iemand die gewoon nog wat vrije tijd over heeft. De bedoeling is dat de dierenweide op een vaste dag in de maand (de woensdag- of zondagmiddag) open gaat voor het publiek op een vast tijdstip, bijvoorbeeld van 13.00 tot 15.00 uur. Op die manier kunnen mensen uit de wijk altijd op een vaste dag in de maand kennis maken met de dierenweide. Tevens kan er informatie worden gegeven over de werkzaamheden van de vrijwilligers, en wat de dieren aan voedsel mogen hebben. ’t Spiekertje heeft geiten, kippen, hanen, schapen, ganzen, kalkoenen, duiven, konijnen, cavia’s, parel- en zijdehoentjes. Dierenweide ’t Spiekertje bestaat sinds 1996 en is volledig afhankelijk van giften en donaties. De dierenweide heeft momenteel zo’n twaalf vrijwilligers die elke zaterdagmorgen tussen 09.00 en 10.00 uur bij elkaar komen om de hokken schoon te maken, allerlei reparaties uit te voeren en de dieren te voeren. Daarnaast is er een doordeweekse voederdienst waarbij de vrij- willigers onderling met elkaar afspreken wie wanneer voert.

Voor meer informatie surft u naar de website van dierenweide ’t Spiekertje, op: http://dierenweidetspiekertje.webs.com of belt of mailt u naar Johan Grolleman, tel. 038 – 4606031 of email: j.a.grolleman@kpnmail.nl.

Artikel delen: