Joggende vrouw op Holtenbroekerdijk aangevallen

Een 19-jarige inwoonster van Zwolle is donderdag 26 april rond 19.45 uur aangevallen door een nog onbekende man. De vrouw was aan het joggen op het fietspad op de Holtenbroekerdijk. Toen zij uit de tunnel over de Mastenbroekerallee, ter hoogte van de zeil- en roeivereniging liep, reed de onbekende man op een fiets achter haar. De man greep haar van achteren vast en trok haar de dijk af, het riet in. Wanneer er voorbijgangers langskomen maakt de man zich uit de voeten en rijdt hij er op zijn fiets vandoor richting de tennisvelden of de atletiekbaan.

De onbekende man heeft een licht getinte huidskleur en heeft zwart haar.
Hij is rond de 1,70 meter lang, heeft een normaal postuur en is rond de 28 jaar. Vermoedelijk mist de man een tand in zijn bovengebit. Hij reed met een ontbloot bovenlichaam en had waarschijnlijk een damesfiets.
De politie wil graag in contact komen met mensen die zich tussen 19.30 en 20.00 uur in de buurt van de omschreven locatie bevonden. Met name een blanke jongen van circa 17 jaar met blond haar en een roze t-shirt die daar op zijn scooter voorbij kwam, wordt verzocht zich te melden. Telefoonnummer: 0900-8844

Artikel delen:

Reageer