Opening foto-expositie Thuis in Zwolle

Zwolle – In de centrale hal van het stadhuis heeft wethouder van integratie Filip van As donderdagavond de expositie Thuis in Zwolle geopend. Tijdens deze fototentoonstelling komen verschillende culturele achtergronden samen onder een verbindende noemer: alle twaalf deelnemers voelen zich thuis in Zwolle. Ze voelen dat vooral op een herkenbare Zwolse locatie. Na de opening ging wethouder Nelleke Vedelaar in gesprek met de aanwezigen.

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_3.jpg

Tijdens deze avond stond ontmoeting centraal. Toegankelijke laagdrempelige workshops nodigden de bezoeker uit tot meedoen en meedelen. Ook was er muziek en waren de geportretteerden aanwezig om in gesprek te gaan over hun band met de stad. Onder andere bekende Zwollenaar muzikant Bertolf Lentink, ondernemers Rabia Madarun (MpauwR) en Monique van der Meer (Schrijfzaken), en het Iranese-Zwolse echtpaar Shahram en Mehrak Abdi vertelden op hun favoriete locatie, waarom zij zich thuis voelen in Zwolle. Fotografe Pariya Aliyari legde dit vast op beeld. Patty Wolthof verzorgde de interviews en legde de verhalen bloot achter het ‘waar en waarom voel jij je thuis in Zwolle?’. Het eindresultaat is een kleurrijke combinatie van mensen en verhalen, die samen een gezicht van Zwolle vormen.

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_2.jpg

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_4.jpg

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_1.jpg

Thuis in Zwolle is een initiatief van Travers Welzijn, de Integratieraad en de website KleurrijkZwolle. De doelstelling is om diversiteit in Zwolle vanuit een ander oogpunt te belichten. De serie foto’s en verhalen brengt in beeld hoe geboren Zwollenaren en Zwollenaren met een andere culturele achtergrond zich samen thuis voelen in de stad.

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_5.jpg

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_7.jpg

17-11-2011_multy_culturele_avond_stadhuis_v_as_en_vedelaar_6.jpg

Artikel delen: