Winterseizoen ROVA begonnen

Zwolle – Donderdagmorgen 05.00 uur werd er dit winterseizoen op de Zwolse wegen voor het eerst gestrooid. In de gemeente Zwolle zorgt ROVA voor het strooibeleid dat samen met de gemeente is opgesteld.

07-01-2010_zoutopslag_rova_2.jpg

In Zwolle wordt er preventief gestrooid. Dat wil zeggen dat voordat het daadwerkelijk glad wordt, er zout gestrooid wordt. Om zo gladheid door bevriezing te voorkomen. Omdat de provincie Overijssel en de Rijkswaterstaat dit ook doen, wordt de kans op slechte overgangen van gemeentelijke wegen op rijks- en provinciale wegen kleiner. Wanneer er door bijvoorbeeld sneeuwval toch gladde wegen ontstaan, wordt er wederom gestrooid en daarnaast ook sneeuw geruimd.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Zwolle heeft bij mijn weten nooit echt gebrek aan zout gehad, zoals dat wel het geval was bij andere overheden. Maar de hoeveelheden ingekocht zout zijn dit jaar zoveel groter dan voorgaande jaren dat ik denk dat we daar nu al helemaal niet bang voor hoeven te zijn. Ik vermoedt wel dat er meer is bezuinigd op wegonderhoud. Dus gaten in de weg, kapotte straatverlichting etc. neem ik veel waar, terwijl we nu aan het begin van de winterperiode staan, en e.e.a. dus eigenlijk in de beste staat van onderhoud zou moeten zijn…..


  ⚠️ Meld

 2. Kwam vanmorgen met de fiets over de van Oeverstraat, wat heeft dat een slecht wegdek, stikt van de gaten en bulten. Het is een brede weg, dus kun je ze aardig ontwijken. Maar straks met een laag sneeuw, en je ziet de gaten niet. Ben blij dat ik er niet dagelijks langs hoef.


  ⚠️ Meld

 3. Zwolle.nl:

  “Melding ongewenste en onveilige situaties

  Ziet u in de openbare ruimte situaties die niet in orde zijn of die voor passanten en omstanders gevaar kunnen opleveren, meld dat dan bij de gemeente. U kunt deze ongewenste of onveilige situatie via de website doorgeven. De desbetreffende afdeling neemt vervolgens uw melding in behandeling en neemt desgewenst zo snel mogelijk maatregelen.”  ⚠️ Meld

 4. @Drama klopt. Meld het hier in de hoop dat er andere wlz zijn die er vaker langs komen, of er in de buurt wonen. Misschien heeft de gemeente al aangegeven dat ze iets aan gaan doen?

  Was het bij mij in de buurt, dan had ik het direkt gemeld, weet namelijk hier in de buurt wel wanneer er iets gepland staat.
  Vorige week nog een fietspad gemeld wat spekglad doordat er bladeren lagen, en dat s’morgens door de het vochtige weer in de bocht glad was (v.d Heydenpad)Hebben ze de volgende dag gelijk opgelost.


  ⚠️ Meld

 5. en die aansprakelijkheid gaat soms ver: bij ons in de straat waren nieuwe stoepranden met bijbehorende putten aangelegd.
  Kwam er een dure mercedes met z’n rechtervoorband op de nieuwe put parkeren; put zakte in, en de stoeprand gaf geen ruimte aan de rest van de auto. Flinke schade: rekening rijk!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.