Zwolle klaar voor Finale Bartjens Rekendictee

Zwolle – De 70 beste en snelste rekenaars van de landelijke internetvoorronde,  doen mee aan de finale van het Bartjens Rekendictee op vrijdag 25 november in Hogeschool Windesheim, Zwolle. Zij nemen het op tegen ongeveer 35 middelbare scholieren, 20  pabostudenten en 35 prominenten en sponsoren.

bart_1-1.jpg

De winnaar van het achtste Bartjens Rekendictee ontvangt een luxe spellenpakket, het glazen telraam van de Stentor en een arrangement van Librije’s Hotel. De finale is live te volgen via de websites van Hogeschool Windesheim en Bartjens Rekendictee. Deze finalisten van Nederland gaan aan de slag met veertien rekenopgaven van hoog niveau. Dit gebeurt onder leiding van presentator Marjolein Kool, voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift ‘Volgens Bartjens…’, die het dictee ook heeft bedacht. Voorzitter van het juryteam is schrijver, oud-politicus en wetenschapper, Jan Terlouw.

Online voorronde

De online voorronde, dit jaar gehouden van 10 oktober – 11 november, stond niet alleen op de websites van Bartjens Rekendictee, De Stentor en Hogeschool Windesheim maar ook op maar liefst 10 websites van regionale (GPD)dagbladen, waaronder Dagblad De Pers, het Financieele Dagblad en op de website van RTV Oost. Ruim 6200 mensen hebben deelgenomen. De 70 beste en snelste internetters komen naar de finale.

Scholieren en pabo studenten

De voorronde op middelbare scholen en pabo’s heeft plaatsgevonden van 2 t/m 16 november.

De scholieren en studenten hebben zich gebogen over 10 pittige en actuele sommen. De winnaar(s) van de deelnemende scholen ontvangen behalve een finaleplaats ook een leuk spel en een trofee als aandenken, dit is mogelijk gemaakt door RTV Oost.

Finaleprijzen categorieën

In de finale strijden scholieren, pabo studenten, prominenten, sponsoren en internetfinalisten om fantastische prijzen. Zo gaat de beste scholier naar huis met de titel: ‘Het jongste Rekenwonder van Nederland’ en ontvangt een prestigieus wiskundezomerkamp van de Leidse Universiteit, aangeboden door Wegener Nieuwsmedia. De beste pabo student wint een trip naar het Science Museum in Londen, aangeboden door VTB Professionals. De winnende finalist uit het vak sponsoren ontvangt een arrangement van Librije’s hotel en de overall winnaar ontvangt naast zijn titel, het Librije arrangement en het fameuze Glazen Stentor telraam. De winnaars van alle categorieën ontvangen een luxe spellenpakket namens 999 games.

Nieuw: BOB Rekenborrel
Dit jaar wordt er een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd. Voorafgaand aan de finale vindt de BOB Rekenborrel plaats, deze wordt georganiseerd door de Business Company en geopend door Jan Terlouw. Tijdens de rekenborrel krijgt het regionale bedrijfsleven een speciale voorronde, zij zullen met elkaar de strijd aangaan waarbij de winnaar een finaleplaats krijgt aangeboden.

Finale Bartjens Rekendictee Live te volgen!
Vrijdag 25 november is de uitzending van de finale van Bartjens Rekendictee 2011 live te volgen via internet. De live-stream is te bekijken via de websites van Hogeschool Windesheim en Bartjens Rekendictee. De URL wordt a.s. maandag bekend gemaakt.

De achtste editie van het rekendictee is georganiseerd door Zwolle Marketing, in opdracht van Stichting Bartjens Rekendictee. Deze stichting heeft als doel rekenen op een vermakelijke, spannende manier onder de aandacht te brengen bij een breed publiek. Gezien het enthousiasme dat leeft onder de deelnemers ‘rekent’ de organisatie elk jaar op nog meer landelijke belangstelling.

Bartjens Rekendictee 2011 is mogelijk gemaakt door de Stentor, Hogeschool Windesheim, Gemeente Zwolle, 10 regionale dagbladen, verenigd in de Geassocieerde Persdiensten (GPD), Rabobank IJsseldelta, Hogeschool Utrecht, Zwolle Marketing, NVORWO, RTV Oost , 999 Games, ROC van Twente, CPS, APS,VTB Professionals, Stenden hogeschool, Freudenthal Instituut, Rabobank IJsseldelta, Waanders boekverkopers en Koninklijke Van Gorcum.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Vanavond weten we wie het beste kan rekenen, want dan start in Zwolle de achtste editie van het Bartjens Rekendictee. De wedstrijd begint om 19.30 uur en is live te volgen via DePers.nl.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.