Global Entrepreneurship Week Zwolle groot succes

Zwolle – Afgelopen week stond  Landstede locatie Dokterspad in het teken van ondernemerschap en ondernemend gedrag. Na een week vol activiteiten voor studenten, ondernemers en andere geïnteresseerden, vond op vrijdag 18 november de finale van de ondernemerspitch plaats. Tien finalisten streden hier om de eerste plaats en voor een mooi prijzenpakket.

entrepeneur.jpg
Marjon Bos en Stephan Demmer winnen ondernemerswedstrijd…

De Gemeente Zwolle, KvK Oost Nederland, ABN Amro verzekeringen en Landstede organiseerden de Global Entrepreneurship Week (GEW) Zwolle om ondernemerschap en ondernemend gedrag onder jongeren te stimuleren. Gedurende de week werden verschillende workshops aangeboden, was er een ondernemersplein en er waren meerdere netwerkbijeenkomsten.

Ondernemerspitch

Op de woensdagavond kregen de finalisten van de pitchwedstrijd coaching van IkStartSmart deelnemers, een workshop personal branding en een workshop presenteren. Alle workshops waren ter voorbereiding op de pitch van vandaag. De ondernemerspitch had winnaars in twee categorieën. In de categorie ‘Aanstormend talent’ won Marjon Bos. Zij gaat zich onder de merknaam ‘Zitiz’ via een webshop richten op de verkoop van bijzondere poefs. In de categorie ‘Krachtige starter’ won Stephan Demmer met zijn bedrijf ‘MijnMotorpak’. Hij levert

op maat gemaakte motorpakken die naar eigen wensen ontworpen kunnen worden. De beide winnaars en de nummers twee en drie gingen naar huis met onder andere gratis scholing, coaching door ervaren ondernemers, gratis verzekeringen en advertentieruimte en een iPad.

Kennis shoppen
Donderdag 17 november stond Landstede Dokterspad vol met (mini)ondernemingen en organisaties. Op het ondernemersplein konden bezoekers kennis shoppen en inspiratie opdoen. Daarnaast was er een uitgebreid programma van workshops die in drie rondes werden aangeboden. Alle workshops waren gericht op ondernemen en ondernemend gedrag en werden goed bezocht.

Naar aanleiding van het succes van deze eerste editie van de Global Entrepreneurship Week Zwolle, wordt het initiatief volgend jaar herhaald en verder uitgebouwd worden. Meer informatie over GEW Zwolle is te vinden op www.landstede.nl/ondernemend.

Artikel delen: