Zwolse leerlingen maken kennis met Milleniumdoel 1

Zwolle – Vrijdag vond in het kader van Zwolle Wereldstad in de Grote Kerk voor Zwolse leerlingen uit groep zeven en acht de theaterproductie ‘Voedselfabriek’ plaats. Tijdens deze voorstelling gingen de leerlingen een uur lang op zoek naar de oplossing voor Millenniumdoel 1: in 2015 zijn extreme armoede en honger uitgebannen.

De leerlingen werden in de Grote Kerk ontvangen door de directeur van de voedselfabriek. De directeur had de voedselfabriek opgericht om het probleem voor eens en altijd op te lossen, maar daar had hij de hulp van de leerlingen bij nodig. Wat is er eigenlijk aan de hand? En hoe gaan we het oplossen? Dat waren twee vragen die de directeur samen met de leerlingen moest beantwoorden. Na de introductie begeleidde de directeur de kinderen naar het laboratorium. Hier kregen de kinderen tal van hapjes voorgeschoteld door de laboratorium medewerkers. Deze hapjes bestonden uit de ingrediënten die er per wereldburger per dag beschikbaar zijn.

Het proefpanel ging de gerechtjes op drie onderdelen testen en beoordelen. Namelijk op smaak, eetwijze en de manier van koken. Het was een leerzame, maar leuke manier om de leerlingen bewust te maken van millenniumdoelen. Zodra alles geproefd en besproken was, werden de leerlingen uitgenodigd om hun bevindingen achter te laten op een speciale Facebook pagina. Op deze pagina konden ze hun ervaringen maar vooral ook hun eigen ideeën en oplossingen kwijt.

Artikel delen: